Clementinas
Image default
Society / Holidays

Twee tips om tot rust te komen

In de huidige maatschappij lijkt de rust elk persoon voorbij te gaan. Het leven vraagt de mens steeds meer. Burn-outs, emotioneel of futloos zijn enkele gevolgen van het blijven vliegen naar elke afspraak. De drang om iedereen tevreden te houden lijkt de mens steeds zwaarder te liggen.

Het is verstandig om somtijds de rust te pakken dat het lichaam nodig heeft. Een moment om het lichaam de tijd te geven de energie bij elkaar te rapen, zodat er de volgende dag weer hard gewerkt kan worden. Toch is het lastig om de rust te vinden, wanneer het hoofd bij alle toekomende deadlines en afspraken zit. Waar kan het lichaam de rust vandaan halen?

Muziek

Online radio luisteren, Spotify, Apple Music… Tegenwoordig bestaat de muziek uit duizend verschillende genres, waar geen nummer hetzelfde is. Uit veel onderzoeken is gebleken dat muziek kan bijdragen aan een verandering van de mens, in positieve zin.

Tijdens het luisteren naar muziek blijkt het stresshormoon cortisol af te nemen. Dit hormoon brengt de mens niet enkel een stressgevoel, maar stimuleert daarnaast de spierafbraak en vetopslag. Door dagelijks een heerlijk nummertje te draaien, zal een afname van cortisol een positieve wending hebben op de nachtrust, de stemming en dus de gezondheid. Kortom: zet je favoriete zender op en begin vandaag met de radio luisteren!

Warm bad

Ook een warm bad lijkt verbazingwekkende gevolgen te hebben voor het lichaam. Het warme water pakt de vermoeide spieren aan en zal de bloedcirculatie stimuleren, dat zal leiden tot een sneller verloop van geneeskrachtige stoffen. De stofwisseling zal worden versnelt, waardoor er zelfs calorieën kunnen verbranden.

Ook aan personen met spierpijn en zelfs hartpatiënten is het aan te raden een warm bad te vullen. De spieren krijgen de mogelijkheid zich volledig te ontspannen. De persoon zal gemakkelijker tot rust komen, waardoor de kans op een hartaanval aanzienlijk zal dalen.

 

http://radioluisteren.nl