Clementinas
Image default
Society / Holidays

Beits voor het verkrijgen van een sfeervolle tuin

Veel klussers zullen bekend zijn met dit variant verf; beits. Het beitsen kan het hout veel voordelen bieden, gezien de bescherming tegen weersomstandigheden. In Nederland is jaarlijks sprake van 4 seizoenen, waarbij elk seizoen zal schikken over uiteenlopende weersomstandigheden die bijna dagelijks afgewisseld worden.

Hout zal door de verschillende weersomstandigheden kwalitatief achteruitgaan; een nadelig gevolg dat veel tuinliefhebbers en klussers willen voorkomen. Het verhelpen van schimmel of rot kan namelijk hoog in de prijzen vallen. Om deze nadelige gevolgen voor te zijn, is het prettig gebruik te maken van beits.

Werking

Beitsen biedt het betreffende hout een beschermde laag aan de hand van een transparante of dekkende laag. Deze laag dringt verder in het hout dan verf, waardoor beits geschikt is als bescherming voor zowel de binnen- als buitenkant van het hout. Beits is verkrijgbaar in verschillende varianten dekking en kleuren, waardoor de bewoner kan kiezen voor een passende uitstraling. Na het aanbrengen van de laag beits, is het hout beschermd tegen de weersinvloeden. De (buiten)beits heeft namelijk een vochtregulerende werking en de ideale UV-bescherming.

Verdere voordelen

De beschermende werking van beits kan uiteraard beschouwd worden als de belangrijkste eigenschap, al schikt beits ook over een decoratieve werking. Transparante beits met een aansprekende kleur zal door de doorzichtige eigenschap een mooi effect geven, doordat de structuur van het hout zichtbaar blijft. Bij dekkende beits zal de beits het hout een aannemende kleur geven, dat zal helpen bij het verkrijgen van een mooi aanblik op de tuin.

Extra informatie

Een belangrijk onderscheid met de voorbereiding van het verven met gebruikelijke verf, is dat het beits geen grondverf vergt. Daarbij is het aan te raden om bij het beitsen van een houtwerk dat buiten gevestigd is, gebruik te maken van een beits, gericht op buitenwerken. Beits kan gezien worden als een robuuste beschermer, die het hout beschermt tegen diverse invloeden, waarbij het houtwerk gemakkelijk te reinigen is.

http://moosefarg.nl