Clementinas
Image default
Society / Holidays

De vakantiesport bij uitstek: tennis

Tennis, het is al sinds de latere middeleeuwen een geliefde sport. Waar het vroeger een sport voor de elite klasse was, is het tegenwoordig populair in alle lagen van de bevolking. Het woord tennis komt overigens van het Franse ‘ten ez’, wat ‘pak aan!’ betekent. Het is een logische term voor de sport waar je de bal zo hard mogelijk, of juist met een subtiel balletje, richting het vak van de tegenstander mept. Het is de tweede (bal)sport van ons land, na voetbal en nog net voor hockey. Het kent ruim een miljoen beoefenaars. Logisch, want iedereen kan het leren en voor iedereen is er een competitie op zijn of haar eigen niveau. Zomaar eens een balletje slaan tegen de buurman? Kan ook prima. Tennis is flexibel in te passen en uitstekend te spelen op de late avond na een warme zomerdag, mits de baan goed verlicht is.

 

Het belangrijkste stuk van de uitrusting is uiteraard een tennis racket. Het is het enige voorwerp waarmee je contact maakt met de bal. Het racket moet goed op spanning staan, de juiste grootte hebben en goed in de hand blijven. Als je een bal hard richting je tegenstander mept, wil je niet dat het tennis racket er achteraan vliegt. Tennis rackets zijn er in allerlei soorten en maten. Wilson is bijvoorbeeld in ideaal instapmerk, maar ook voor de wat serieuzere tennisser een uitstekende optie. Zorg er voor dat je altijd een goed tennis racket hebt!

 

Het onderdeel waarmee je contact maakt met de tennisbaan, is de tennisschoen. Een tennisschoen moet goed zitten en ervoor zorgen dat je wendbaar bent op de tennisbaan. Bovendien wil je een tennisschoen die het op alle ondergronden goed doet. Als je bijvoorbeeld alleen op gravel speelt, kan je ook voor een speciale gravelschoen gaan. Hét merk tennisschoen is de K swiss tennisschoen. Deze tennisschoen voldoet aan alle eisen voor een goede schoen en is zodoende voor iedere tennisser goed om in huis te hebben.

 

 

 

http://www.kctennis.nl