Clementinas
Image default
Society / Holidays

Het prachtige zuiden van Vietnam

Ho Chi Minh stad (Saigon)

Ho Chi Minh Stad is de grootste stad van Vietnam met ruim 9 miljoen inwoners. De stad was voor de Vietnam-oorlog bekend onder de naam Saigon. Na de oorlog werd de stad vernoemd naar de grote leider van Vietnam; Ho Chi Minh. Ho Chi Minh Stad is een prettige stad om te verkennen. Je kunt je hier prima een aantal dagen vermaken. Er zijn diverse leuke attracties en de stad is ook een prima uitvalbasis voor diverse mooie excursies in de omgeving. Maar door het zuiden van Vietnam reizen is een bijzondere ervaring!

 

Cu Chi tunnels

Zo ligt het 250 kilometer lange tunnelcomplex – de Cu Chi Tunnels – dichtbij Ho Chi Minh Stad. Rond 1940 tijdens de Franse bezetting zijn de tunnels aangelegd door de lokale bevolking. Men kon zo het verzet bevoorraden tijdens de oorlogen. Ook tijdens de Vietnam-oorlog met Amerika werden deze tunnels gebruikt. Twee plekken waar je de Cu Chi Tunnels kunt bezoeken zijn Ben Duoc en Ben Dinh. Je ziet hoe de Cu Chi destijds onder de grond leefden en verborgen bleven voor de Fransen en Amerikanen.

Tijdens de Vietnamoorlog verborg een groot aantal Vietcongleden zich in de dorpen rondom Cu Chi. Toen de Amerikanen hen wilden uitschakelen, gingen ze letterlijk ondergronds, met de legendarische Cu Chi-tunnels tot gevolg. Tegenwoordig kun je als bezoeker een klein deel van de tunnels bezichtigen, waarbij je je op handen en knieën door de gang moet wurmen om een indruk te krijgen van het leven als Vietcongstrijder. Sommige delen van de tunnels zijn verbreed voor de iets bredere westerling, maar toch is het een duistere, zweterige, claustrofobische ervaring.

 

Mekong Delta

De Mekong Delta is een rivierengebied in het zuidwesten van Vietnam. Het omvat grofweg het hele gebied ten zuidwesten van Ho Chi Minh Stad. De delta bestaat uit vele honderden kleine waterwegen, en diverse grote rivieren, waaronder het laatste stuk van de 4200 kilometer lange rivier de Mekong (die helemaal in de Tibetaanse hoogvlakte begint).

De Mekong Delta is een zeer populaire toeristische attractie in Vietnam. Een bezoek is vaak een hoogtepunt van de reis door het land. Je hebt er diverse prachtige lokale dorpjes, uitgestrekte rijstvelden en prachtige drijvende dagmarkten. Een bezoek aan een drijvende markt mag je zeker niet overslaan. Nergens in Vietnam kun je zo goed het lokale leventje meemaken.

 

Mui Ne

Even aan de drukte ontsnappen? Reis dan naar de badplaats Mui Ne. Een langgerekte plaats zonder echt centrum, met aan de zeezijde langs het prachtige Ham Tien strand het ene na de andere prachtig aangelegde resort en aan de andere kant een aaneenschakeling van kleine restaurantjes en winkeltjes. De heerlijke temperatuur en de exotische omgeving trekken toeristen van heinde en verre aan.

https://www.vnc.nl/bestemming/vietnam-reizen/482/home