Clementinas
Image default
Society / Holidays

Noord-Amerika bezoeken

Op reis naar Noord-Amerika

Reisbestemmingen in Noord-Amerika worden met de dag populairder.
De prachtige natuur, indrukwekkende steden en de dalende vliegticket prijzen zorgen ervoor dat Noord-Amerika als vakantiebestemming een bewuste keuze is. Het continent Noord-Amerika bestaat uit ongeveer 22 landen. De meest bezochte landen zijn Canada en de Verenigde Staten, ook wel Amerika genoemd. Veel reizigers kiezen vaak voor een stedentrip naar New York of natuurlijk een avontuurlijke road trip!

Verenigde Staten

Amerika is na Canada het grootste land van het continent Noord-Amerika. Hoewel het iets kleiner is dan Canada, heeft Amerika met 318 miljoen inwoners verreweg meer inwoners dan Canada. In Amerika valt heel veel te zien. Om maar even wat op te noemen: de Grand Canyon, Rocky Mountains en het vrijheidsbeeld in New York. Er valt dus veel meer te zien dan alleen de bekende fastfoodketens zoals McDonalds en Burger King.

ESTA Amerika
Wanneer u een reis naar Amerika boekt, is het goed om te weten dat u nog wat voorbereidingen moet treffen. Nederland en België maken deel uit van het Visa Waiver Program (VWP). Dit houdt in dat Nederlanders en Belgen geen visum nodig hebben voor een kort bezoek aan Amerika. Desalniettemin zijn Nederlanders en Belgen verplicht om een ESTA aan te vragen voordat zij Amerika bezoeken. Het ESTA Amerika kan voor uw reis online aangevraagd worden. Het ESTA geeft u toestemming om Amerika te bezoeken voor maximaal 90 dagen en is twee jaar geldig of tot wanneer uw paspoort geldig is.

Voorwaarden ESTA Amerika
Amerika is de afgelopen paar jaren steeds voorzichtiger geworden met het toelaten van mensen op Amerikaans grondgebied. Mede om die reden is de verplichte ESTA dan ook ingevoerd. Bij het aanvragen van uw ESTA worden een aantal vragen gesteld waarop u natuurlijk een eerlijk antwoord moet geven. De voorwaarden voor het aanvragen van een ESTA kunnen als volgt worden samengevat:

– u bent nooit eerder de toegang tot Amerika geweigerd;

– uw visum aanvraag voor Amerika is nog nooit eerder geweigerd;

– u bent nooit langer dan de maximale duur in Amerika gebleven;

– u bent nooit veroordeeld voor een misdrijf met gevolg van ernstige schade.

Uiteraard is dit een korte opsomming. Alle uitgebreide voorwaarden vindt u op het aanvraagformulier.

Canada

Canada is natuurlijk ook een bezoek waard! Ondanks het feit dat in Canada ook Engels wordt gesproken en veel weg heeft van Amerika, is het toch een totaal ander land. De cultuur en mentaliteit heeft veel meer weg van Europa. Veel mensen bezoeken Canada voor de adembenemende natuur.

ETA Canada
Sinds kort is het voor Nederlanders en Belgen ook verplicht om een ETA Canada aan te vragen. Net zoals bij de ESTA Amerika, heeft Canada de ETA ingevoerd mede vanwege veiligheidsredenen. De ETA is in tegenstelling tot de ESTA vijf jaar geldig of tot wanneer uw paspoort verloopt, afhankelijk van wat eerder plaatsvindt.

Voorwaarden ETA Canada
De voorwaarden om een ETA voor Canada aan te vragen lijken op die van de ESTA alleen met nog wat toegevoegde voorwaarden. Bij het aanvragen moet u ook goed opletten bij de vragen die u worden gesteld. De voorwaarden voor een ETA Canada kunnen worden samengevat in de volgende zes:

– u moet een geldig paspoort hebben;

– u moet in goede gezondheid zijn;

– u mag geen criminele of immigratie-gerelateerde veroordelingen hebben;

– u moet voldoende zelfredzaamheid hebben zoals een baan, financiële middelen of familie en vrienden die in geval van nood ervoor kunnen zorgen dat u thuis kunt komen;

– u moet aan het eind van uw bezoek Canada verlaten;

– u moet over genoeg financiële middelen beschikken (het bedrag hangt af van uw verblijf).

https://www.visumfly.nl

Gerelateerde artikelen

Hedonische adaptatie

De voordelen van een digitale receptie

Superfood voor het libido