Clementinas
Image default
Society / Holidays

Symptomen en therapieën bij een burn out

Jaarlijks ervaart ruim 17% van de gehele beroepsbevolking klachten, die mogelijk kunnen leiden tot een burn out. Hierbij is enkel rekening gehouden met de aangegeven klachten, de kans is aanwezig dat dit percentage nog een stijging zal ondergaan bij verder onderzoek. Dit percentage zal, bij de huidige werkzame beroepsbevolking van circa 8,3 miljoen werknemers, zal dit leiden tot 1,3 miljoen werknemers.

Hierbij is het essentieel meer aandacht te leggen op het verhelpen van deze klachten. Vaak zijn de personen met deze klachten niet bewust van de ernstige gevolgen dat het met zich kan meedragen, wanneer deze signalen worden weggeduwd.

Signalen

Het is vanzelfsprekend dat de klachten bij ieder kunnen verschillen, al zijn er enkele lichamelijke klachten die bij vrijwel iedere patiënt overeenkomen.

–          Hoofdpijn

–          Duizelig

–          Pijn op de borst

–          Hartkloppingen

–          Krampen in de buik of een opgeblazen gevoel

–          Last van de spijsvertering

Verder is het belangrijk aan te bel te trekken als er sprake is van de volgende klachten, die al langer dan een halfjaar aanhouden.

–          Spanningsklachten, denk aan vermoeidheid, concentratieproblemen, geheugenproblemen, onrustige nachtrust of piekeren.

–          Verliezen van de grip of controle op een situatie, waarbij een een gevoel van machteloosheid komt kijken.

–          Moeite met het uitvoeren van dagelijkse bezigheden, waarbij het mogelijk is dat het in sommige gevallen zelfs onuitvoerbaar is. Dit is vaak merkbaar op de werkvloer, in de sociale omgeving of in het verkeer.

Verhelpen

Bij deze vervelende klachten is het belangrijk snel te handelen, om de gevolgen tot hoever mogelijk te beperken. Hierbij wordt het al snel aangeraden in gesprek te gaan met een psycholoog. Er zijn meerdere therapievormen mogelijk te ondergaan, waarbij de psycholoog en cliënt aan de hand van een gesprek samen beslissen welke vorm het best schikt, gezien de situatie. Zo is het mogelijk te starten met een emdr therapie Amsterdam, maar het is uiteraard ook mogelijk enkel in gespreksvorm de klachten te verhelpen. De psychologen zijn in vrijwel elke grote stad te bereiken, zo kan er gekozen worden voor een goede psycholoog Amsterdam, maar ook een goede psycholoog Den Haag.

http://piekerpoli.nl

Gerelateerde artikelen

Hoe vindt je een goedkope taxi Almere ?

Een goed verzorgd uiterlijk

Kapper zijn