Clementinas
Image default
Society / Holidays

Waarom is het leven van een celebrity zo interessant?

De medische behandeling die Valerie De Booser liet uitvoeren tijdens de pandemie, het einde van het huwelijk van Kanye West en Kim Kardashian en de doodsbedreigingen die Conner Rousseau ontving; het privéleven van celebrities lijken een obsessie te worden.

Helemaal wanneer het showbizz nieuws met koeienletters een vechtscheiding, breakup of heartbroken artiest aankondigt. De scheiding is nog niet rond of iedereen is al op de hoogte van de gossip. Waarom kunnen we niet genoeg krijgen van de tragische berichten? Pablo Bakarbessy legt het uit.

Nieuwe obsessie?

Dat velen het leven van de celebrities interessant vinden, speelt al jaren. Dit geldt overigens niet enkel voor beroemdheden, een roddel over de buurman is even interessant. Bij de artiesten worden de mensen op hoog tempo geïnformeerd dankzij social media. Dit wordt uiteindelijk een ritueel. Zo verwacht men ook een update wanneer het allemaal niet rozengeur en maneschijn is.

Spanning

Een botbreuk van een zanger lijkt voor velen niet zo interessant te zijn als zijn liefdes-, en seksleven. Men blijkt interesse te hebben in de onderwerpen die spanning oproepen. De onderwerpen zijn een bekend discussieonderwerp, roepen een mening op en laten mensen identificeren. Psychologisch zou een afgang in een huwelijk of een break-up van het leukste koppel een superieur gevoel geven. Mensen beschikken allen over een competitieve eigenschap, waarbij we ons vergelijken met anderen. Dankzij de vreselijke roddels kijken we tevreden naar ons eigen leven, want ‘mijn leven is niet zo erg’.

Band

Aan de andere kant hebben grote fans een band opgebouwd met de celebrity, waardoor zij daadwerkelijk geven om de beroemdheid. Het volgen van iemands leven zal dus ook kunnen draaien om het meeleven met het persoon. De fans worden nieuwsgierig naar de oorzaak. Aangezien zij het idee hebben een sterke band te hebben met de betreffende beroemdheid, zijn zij van mening recht te hebben op deze informatie.

 

http://showbizz24.be

Gerelateerde artikelen

Kamer reserveren aan boord bij Aurora Hotelschip

Overnachten op een landgoedhotel in de Lutte

Het nieuwe printen