Clementinas
Image default
Society / Holidays

Kapper zijn

Iedereen brengt wel eens een bezoekje aan de kapper. De meeste mensen gaan naar de kapper om hun haar in model te laten knippen of de dode puntjes er na een tijdje weer eens af te laten knippen. Een bezoek aan de kapper is één van de vele manieren om een kapsel goed te verzorgen. Een andere reden om een bezoek te brengen aan de kapper is om het te laten verven, krullen in je haar te krijgen, het te laten föhnen, extensions te laten plaatsen en om het in te laten vlechten. Kappers kunnen alles met haar. Zo is er een kapsalon in Delft waar ze al deze dingen doen.

 

Kappers hebben verschillende hulpmiddelen die ze gebruiken tijdens het knippen. Een schaar en een kam zijn natuurlijk wel duidelijk, maar om een kapsel goed te kunnen verzorgen zijn er verschillende producten nodig. Denk aan shampoo, crèmespoeling, krulspelden, tondeuse, een föhn en een krul- of stijltang. In een kapsalon is er vaak een balie, wastafels, een wachtruimte, spiegels en een kassa aanwezig. Daarnaast zijn er veel verzorgingsproducten te vinden in een kapperszaak. 

 

Om kapper te worden heb je een opleiding nodig, de kappersopleiding. Deze opleiding is overal in het land te volgen. De kappersopleiding duurt twee jaar. Vervolgens kan je een vervolgopleiding doen tot allround kapper, deze opleiding duurt twee jaar. Er zijn verschillende soorten kappers te vinden. Zo heb je de barbier, deze kapper is een herenkapper. Een barbier verzorgt niet alleen het kapsel, maar verzorgt ook de baard en de snor. Deze kappers zijn vaak wat prijziger. Daarnaast heb je een thuiskapper. De naam zegt het al, deze kapper knipt de klanten bij hun thuis. Veel mensen vinden dit vaak handig. Er bestaat ook een kinderkapper en deze kapper knipt alleen kinderen. Er zijn verschillende soorten kapsalons door het hele land. Zo zijn er kappers in Delft, kappers in Amsterdam en kappers in Breda.

 

https://www.onekappers.nl/