Clementinas
Image default
Society / Holidays

Ibiza het Spaanse eiland

Ibiza: Het Spaanse eiland vol geschiedenis

Het eiland Ibiza is ontstaan ongeveer 8 miljoen jaar geleden. Het eiland behoort tot de Baleaarse eilanden, samen met onder andere Majorca, Minorca, Formentera en Cabrera. Deze eilanden zijn ontstaan doordat ze boven de zeespiegel gestuwd worden door krachten van onderen. De eerste mensen zijn op het eiland Ibiza gaan wonen ongeveer 5000 jaar voor Christus. Echter is er pas bewijs van dat er mensen hebben gewoond van rond 654 voor Christus. De mensen die er in die tijd woonden hebben de hoofdstad van Ibiza gesticht en hebben deze de naam Ibossim gegeven, naar de Egyptische god Bes.

 

De naam van het eiland Ibiza

Het eiland Ibiza dankt zijn naam aan deze Egyptische god Bes. Het eiland heeft ook nog een Catalaanse naam, namelijk Eivissa. Beide namen komen voort uit de Egyptische god Bes en daarom heeft het eiland dus op een bepaalde manier een Egyptisch aanzien. De Grieken hebben het eiland ooit de naam Pituisa gegeven, omdat er vele dennenbomen op het eiland te vinden zijn.

 

In de tijd van de Romeinen

In de tijd van de Romeinen werd het eiland vooral veel gebruikt voor de handel van goederen. Zo kwamen er bepaalde producten aan op het eiland die vervolgens gesorteerd werden en richting Spanje of Griekenland gebracht werden. Zo ontstond een handel waarin elk land zijn eigen focus had op producten die vervolgens geruild werden tegen producten van andere landen. Waar Spanje Griekse olijven kreeg, kreeg Griekenland Spaanse vis.

 

Wat zie je nog terug van de geschiedenis?

Op Ibiza is voldoende te zien van de geschiedenis van het eiland. Juist omdat het altijd veel bewoond is, zijn er nog oude gebouwen te zien. Dit zie je vooral in de hoofdstad van het eiland. Maar ook op de rest van het eiland zijn er nog resten van de oude geschiedenis van het eiland.

http://ibizamagazine.nl/nieuws