Clementinas
Image default
Society / Holidays

Voordat je met de auto op reis gaat

Het is heerlijk weer buiten en het weekend is aangebroken. Tijd om plannen te maken voor dit weekend en op pad te gaan met de auto. Wanneer je met de auto op reis gaat zijn er verschillende dingen waar je aan moet denken. Je wilt namelijk onderweg niet tegen problemen aanlopen waar je niet voorbereid op bent. Het is goed hier een lijstje over te maken zodat je onbewust dingen niet vergeet.

Voordat je op reis gaat is het belangrijk om de bandenspanning te controleren. Wanneer je bandenspanning niet op orde is kan dit negatieve gevolgen op je rijgedrag en brandstofverbruik hebben. Mensen zijn er niet van bewust dat ze dit moeten doen. Tijdens verliest je band een beetje lucht. Het is daarom belangrijk om de bandenspanning regelmatig te checken. Je auto heeft ook altijd een signaal die aangeeft wanneer je banden niet op de juiste manier zijn gespannen. Je kunt dat vaak bij een pompstation je bandenspanning weer op orde brengen. Dit is niet heel moeilijk. Elke pompstation heeft namelijk een bandenpomp. Hiermee kan de spanning gecheckt worden en de spanning weer bijgevuld worden. Wanneer je band de juiste spanning heeft bereikt geeft de bandenpomp dit aan.

Wanneer je met de auto op reis gaat is het belangrijk om ook een auto verbanddoos of kinderverbanddoos in de auto te hebben. In sommige landen is het zelfs verplicht om een auto verbanddoos in de auto te hebben. Check van te voren altijd of je naar een land toe gaat waar het verplicht is om een autoverbanddoos in je auto te hebben. In een autoverbanddoos zitten verschillende wondpleisters en kombressen. Daarnaast zit er ook andere snelverbanden, hechtpleisters en een verbandschaar bij. Het is altijd handig om een verbandkoffer in de auto te hebben. Zo ben je altijd voorbereid op ongelukken. Het is ook aan te raden om de verbandkoffer dichtbij de passagiersstoel te plaatsen.

https://www.schoens-safety.nl

Gerelateerde artikelen

Hedonische adaptatie

Hoe vindt je een goedkope taxi Almere ?

Austin: hoofdstad van Texas, maar niet Texaans