Clementinas
Image default
Society / Holidays

Overal wordt het voor gebruikt

Iedere dag hebben we er mee te maken, maar dat beseffen we ons niet. Wellicht denk je nu voedingswaren, je mobiele telefoon, het verkeer of misschien social media. Nee dit is het allemaal niet. Je zal je er waarschijnlijk niet zo bewust van zijn, maar denk maar eens naar de houdbaarheidsdatum op voedsel, of barcodes op producten waardoor het scannen, registreren en afrekenen veel gemakkelijker wordt.

Al deze codes, worden op de artikelen gezet doormiddel van een code printer, een barcode printen, of een qr code printer. Iedere printer heeft zo zijn eigen specialiteiten, en kan weer wat anders. De barcode printer kennen we van de normale barcodes. Deze barcodes hebben veel voordelen voor eenieder. In eerste instantie is het gemakkelijk voor het bedrijf dat de artikelen verkoopt. Doormiddel van de barcode te scannen kunnen zij heel veel gegevens opvragen. Wat is de prijs, wat is de voorraad, wat zijn de specificaties en kunnen zij bij of afboeken op het bepaalde product. Daarnaast is het gemakkelijk voor de consument, dit doordat de kassasystemen bij de desbetreffende winkels de barcode kunnen scannen en zo alles snel kunnen registreren en de prijs kunnen tonen. Voorheen was dit nog niet het geval en moest de kassière alle prijzen uit haar hoofd weten. Gelukkig is dit verleden tijd aangezien er duizenden verschillende producten in de winkels worden aangeboden.

De qr code printer geeft een nieuwe diepgang aan de codes. Niet alleen kan het informatie verschaffen over producten. Maar het kan tegenwoordig ook gebruikt worden met de mobiele telefoon. Door het scannen van de code met de mobiele telefoon, wordt er direct doorverwezen naar een site waar extra informatie te vinden is over hetgeen waarvoor de qr code is gebruikt. De qr code brengt veel meer opties met zich mee dan dat bedrijven zullen denken. In een klap kan veel meer informatie worden gegeven dan bedrijven zullen denken. Het is jammer dat in Nederland nog niet veel gebruik wordt gemaakt van de qr code, toch is dit wel in zijn ontwikkeling.

http://www.kba-metronic.com/nl/

Gerelateerde artikelen

Het ontwerpen van een schoen

Waarom biedt radio de meeste voordelen rondom het maken van reclame?

Vismolens