Clementinas
Image default
Society / Holidays

Kerstbomen voor bedrijven

Veel bedrijven in Nederland vinden het belangrijk om rond de kerstperiode een kerstboom op te zetten. Dit door de gezellige sfeer die de boom geeft. In december wordt het vroeg donker en daardoor hebben mensen al snel de neiging om depressief te worden. Door een kerstboom met zijn vele vrolijke lichtjes voorkom je dat. De kerstboom zorgt dus kortom voor een vrolijke werksfeer. Echter, moet elk jaar een beslissing worden gemaakt. Willen we een echte of dit keer een kunstkerstboom kopen?

Beide bomen hebben zo zijn voordelen en nadelen. Bijvoorbeeld, een kant en klare kerstboom is zeker efficiënt en mooi om neer te zetten. Echter, heb je naar een paar dagen tientallen naalden op de grond liggen. Ook geeft een echte boom meer het kerstgevoel door de gezellige sfeer en zijn nostalgische traditie. Daarnaast, is elk jaar een nieuwe kerstboom best prijzig. Tot slot kunnen werknemers ook allergisch zijn voor een echte boom. Hierdoor kiezen bedrijven steeds meer de kunstkerstboom.

De kunstkerstboom wordt door vele mensen als een slecht alternatief gezien. Ook zeggen mensen dat een plastieken boom slecht is voor het milieu. Niets is minder waar, want een plastieken boom, hoeft niet elk gekapt te worden en kan jaren mee. Natuurlijk is een kunstboom zijn proces niet duurzamer, maar zeker duurzamer dan een echte boom. Een kunstkerstboom kan net zo mooi worden versierd als een echte kerstboom en kan na de kerstperiode weer mooi worden opgeborgen op zolder. Kortom is het puur op smaak gericht. Houden je werknemers meer van een traditionele kerstboom of hebben ze genoegen met een neppe. Hier moet je dus eerst achter komen voordat je een kerstboom aanschaft. Nadat je weet is het een aanrader om er vroegtijdig bij te zijn. De meeste kerstbomen worden namelijk als eerst gekozen waardoor de kaalste boom blijft liggen. Voor kunstkerstbomen is het anders. Je kan er maar niet genoeg van vinden bij woongiganten tot tuinwinkels.

https://www.xmasdeco.nl/

Gerelateerde artikelen

Cilinderslot vervangen met een SKG 3 sterren slot

Hoe is het om te werken bij de gemeente?

Symptomen en therapie├źn bij een burn out