Clementinas
Image default
Society / Holidays

Wat geef je een collega als afscheidscadeau

Het was zover, mijn collega ging afscheid nemen van het bedrijf, en aan mij de taak om een afscheidscadeau te verzinnen. De druk was groot, want normaal was deze collega juist degene die een afscheidscadeau haalde voor iedere medewerker die vertrok. Zij was er ook ontzettend goed in, dus de druk voor mij was ontzettend hoog om een goed en gedenkwaardig afscheidscadeau te verzinnen voor haar. Ik had al een paar opties die afgestreept waren omdat ze niet origineel waren, of omdat zij ze zelf al een keer gegeven had. Het was dus erg moeilijk, en ik heb de collega die mij aanwees om het afscheidscadeau te regelen meerdere keren vervloekt dat ze de taak naar mij had geschoven. Ik ging dus op zoektocht, naar het ideale afscheidscadeau collega bij Jilster.

Het afscheidscadeau voor de collega gevonden!

Uiteindelijk na vele uren zoeken op het internet vond ik eindelijk een waardig afscheidscadeau voor onze collega. Het was een afscheidsmagazine, eentje die je zelf in elkaar kon zetten. Het was perfect, omdat het een afscheidscadeau was die onze collega nog nooit gebruikt had, maar ook omdat het de mogelijkheid bood om heel persoonlijk te zijn. Perfect voor onze collega dus. Ik haalde snel de rest van mijn collega’s erbij om het idee voor het afscheidscadeau goed te keuren en om een algemene indeling te verzinnen en taken te verdelen. Al snel hadden we goede ideeën. De ene collega bedacht een gedeelte waar we allemaal anekdotes in konden zetten over de jaren dat ze hier had gewerkt. Het was een trouwe collega geweest, iemand die we allemaal zouden missen. Daarom zat er ook een stuk in het afscheidscadeau over wat iedereen het meest aan haar waardeerde in hun tijd met haar samen als collega.

De reactie

Wat dit afscheidscadeau vooral perfect maakte is dat we een heel persoonlijk iets konden maken voor onze collega. Het was iets waar ze jaren later nog in terug kon kijken om herinneringen op te halen aan haar tijd hier. Ze was er dan ook ontzettend blij mee!