Clementinas
Image default
Society / Holidays

Inbrekers van nu

Nog steeds hebben veel mensen er last van: inbrekers. Technologie wordt steeds slimmer, maar dat betekent niet dat dieven zich niet mee aan passen aan het technologische tijdperk. Vroeger was het natuurlijk veel makkelijker om in te breken, omdat er geen camerasystemen waren of een alarminstallatie, maar tegenwoordig is het voor veel dieven een leuke uitdaging om deze technologische middelen te kraken. En daar hebben ze zo hun trucjes voor. Ze gebruiken het beste gereedschap en hun handigheid om toch nog iets te stelen.

Bij supermarkten is dit vooral het geval. In een supermarkt kan je niet precies aanwijzen wie een dief is. Dit komt doordat ook veel jongeren stelen, en dus het imago van een dief eigenlijk helemaal verandert. Ondanks de camera’s, lukt het toch veel mensen om te stelen. Dit komt omdat ze het heel sneaky doen en er voor zorgen dat hun rug naar de camera toe staat. Dan kunnen ze gewoon voorbij de kassa lopen zonder problemen, en doordat er geen alarm is bij de uitgang, kunnen ze makkelijk weggaan. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Bij kledingwinkels is dit iets moeilijker. Meestal is er een alarm die afgaat wanneer een item niet gescand is, en dit is een erg luid alarm die je niet zomaar kan ontwijken. Toch lukt het veel mensen om de labels er af te trekken en het makkelijk mee kunnen nemen. Ook passen dieven de kleren soms, en lopen dan zo er mee naar buiten. Dit is tegenwoordig wel wat moeilijker, omdat je kaartjes krijgt met het aantal kledingstukken dat je gaat passen. Als iemand dus ziet dat je helemaal geen kledingstuk meer bij je hebt, dan wordt je natuurlijk verdacht…

In huizen wordt er ook nog steeds veel ingebroken. Dit komt doordat veel mensen best lui zijn in het controleren van hun deuren en ramen. Sommige mensen laten deze open wanneer ze naar bed gaan of wanneer ze even weggaan, omdat het dan makkelijker is open te doen als ze terugkomen. Zelfs als er een slot is, kunnen dieven dit makkelijk kraken. Dit doen ze met een speciale pin, wat natuurlijk wel langer duurt dan een open deur.

 

 

 

http://groenewegendelft.nl