Clementinas
Image default
Society / Holidays

Met de caravan op vakantie is een eitje!

Met de caravan op vakantie wordt steeds populairder. Vooral naar nabij gelegen vakantiebestemmingen zoals Frankrijk en Duitsland is de caravan een veel gekozen optie. Er zijn veel verschillende redenen te bedenken waarom dit zo is, maar de reis van enkele uren zal hier waarschijnlijk niet onder vallen, toch is het mogelijk om deze reis ook een stuk makkelijker te maken, zonder hiervoor een chauffeur te hoeven inhuren.

Ten eerste heb je er veel profijt bij om goed na te denken over het moment van vertrek: het komt maar al te vaak voor dat wij Nederlanders met z’n allen tegelijk beginnen aan de rit en vervolgens, enkele kilometers later, met z’n allen in dezelfde file staan. Het moment van vertrek verdiend daarom uiteraard altijd wat extra aandacht: enkele dagen of zelfs uren eerder of later vertrekken kan er al voor zorgen dat de meeste files vermeden worden.

Onderweg is het belangrijk om regelmatig pauzes te houden. Ook doe je er verstandig aan om elke 200 kilometer of om de 2 uur een korte pauze in te lassen, om te zorgen dat je altijd gefocust rijdt. Een ongeluk is immers het tegenovergestelde van een goed begin van de vakantie!

Zodra je aankomt op de camping begint voor veel vakantiegangers vaak het lastigste deel van de hele rit:  inparkeren van vanzwitserland.nl: Eén iemand die uitstapt en aanwijzingen geeft, terwijl de ander vloekend probeert om de krappe, zanderige paadjes te trotseren. Ook hier is gelukkig een oplossing voor: een achteruitrij camera. Dit is een handig hulpmiddel dat het moeilijkste van de rit omtovert in een gemakkelijke laatste stap. Door de grote diversiteit aan achteruitrij camera’s bij www.vanzwitserland.nl  weet je zeker dat er wat altijd ééntje is die perfect is voor jouw situatie. Hierdoor wordt de hele rit toch een stuk aangenamer en kom je al in een vakantiestemming alvorens je bent aangekomen op de camping!

http://vanzwitserland.nl/

Gerelateerde artikelen

Voordat je met de auto op reis gaat

Voortent of luifel? CC de Heuvelrug heeft het allemaal

Leef met geluk