Clementinas
Image default
Society / Holidays

Muzikaliteit

Ben jij nou heel erg muzikaal, maar ben je nooit echt toegekomen aan het spelen van een instrument vanwege school, sport of andere hobby’s die je hebt? Tegenwoordig is er een online drumles te volgen. Dat is nu natuurlijk hartstikke fijn en handig omdat met de corona maatregelen er waarschijnlijk toch geen drumles gegeven had kunnen worden. Dit is de perfecte manier om je muzikale genen eens te uiten. Met een aantal drumlessen ben je waarschijnlijk al op een goed niveau!

 

Muzikaal zijn zit vaak in de familie. Vaak hoor je dat er ouders, opa’s of oma’s, broers en zussen ook muzikaal zijn. Het is iets wat in je genen zit. Muziek kan een uitlaat klep zijn voor mensen. Ze kunnen zich op dat moment even helemaal laten gaan in de muziek. Ze zijn dan in staat om zich af te sluiten van de wereld, waardoor ze de rest vergeten. 

 

De top 5 meest bespeelde instrumenten bestaan uit het spelen van een piano. Dit instrument staat op één. Uit google blijkt dat er dit jaar ongeveer 40.000 keer is gegoogeld op Piano. Veel mensen herkennen het geluid van een piano en vinden dit een mooi en warm geluid. Op twee staat de gitaar. Dit was ook wel te verwachten, maar toch is de afgelopen tien jaar de populariteit van dit instrument gedaald. Veel mensen zijn andere instrumenten interessanter gaan vinden. Op de derde plek staat drummen. Drummen wordt vaak gezien als een stoer instrument en hierin kan je jezelf echt even helemaal verliezen. Op de vierde plek staat viool. Dit is een heel mooi, zacht en klassiek instrument. Mensen met een viool spelen vaak in een orkest. Op de laatste plek staat, misschien geheel onverwacht, de saxofoon. Dit is een blaasinstrument die ook vaak in een orkest te vinden is. 

 

http://onlinedrumles.nl/