Clementinas
Image default
Society / Holidays

De beste muziekgenres? Dit zijn ze!

Muziek speelt tegenwoordig een grote rol in het leven van de mens. Buiten lopen, fietsen en rennen er opmerkelijk veel personen die zich aan de hand van een hoofdtelefoon of oortjes afzonderen van de buitenwereld.

Hoe komt het dat steeds meer mensen waarde hechten aan een nummer? Deze toename van luisteraars is vooral te verklaren door de lancering van veel uiteenlopende muziekgenres. Wereldwijd behaalt pop al lange tijd de eerste plek van het meest geliefde genre. Desondanks zijn er genoeg luisteraars die enkel naar techno of hardcore luisteren; een hele andere wereld dan pop.

Onderzoek

Recentelijk heeft er door het International Federation of Phonographic Industries een onderzoek plaatsgevonden naar de meest populaire muziekgenres op mondiale schaal. Ruim 19.000 luisteraars, waar de leeftijden tussen de 16 en 64 schommelen, werden ondervraagd waar hun voorkeur naar uit zou gaan. Hier kwamen interessante gegevens uit voort.

Uitslag

Verwacht, maar een verrassend hoog aantal; ruim 64% van de ondervraagden laat zijn/haar voorkeur uit gaan naar pop. Dit genre wordt op de hielen gezeten door rock en dance/electronic, die de tweede en derde plek in beslag nemen.

Hierna volgt de categorie soundtracks, gevolgd door hiphop. Ondanks de hip hopcultuur zich jaarlijks in een groei bevindt, beheert deze cultuur enkel een aandeel van 26%.

Radio en muziekapplicaties

Om de muziekkennis van de mens uit te breiden, bieden radio’s en muziekapplicaties verschillende genres aan. De radio luisteren zal de mens kennis laten maken met een afwisseling van muziekgenres, waardoor de keuze van de luisteraars mogelijk beïnvloed kan worden. Naast de radio in de auto en online radio luisteren, helpen verschillende muziekapplicaties de luisteraars ook de verschillende muzieksoorten te leren kennen. Door afspeellijsten aan te bevelen die weinig overeenkomsten hebben met de huidige muzieksmaak van de personen, zullen de ogen (en oren) van hen geopend worden.

http://radio-luisteren.nl

Gerelateerde artikelen

Joyetech Evic AIO e-sigaret aanrader

Het onderhouden van je zwembad

Het herkennen van echt leer