Clementinas
Image default
Society / Holidays

Hoe is het om te werken bij de gemeente?

Veel jongeren zijn zich er niet van bewust wat voor geweldige carrière je kan maken bij de gemeente. De gemeentes in heel Nederland wachten met open armen op net afgestudeerde jongeren. Bijna bij alle gemeente speelt de vergrijzing een grote rol. Binnen een aantal jaar zullen er veel medewerkers met pensioen gaan. Veel gemeentes zijn dus aan de slag gegaan met hun campagne om meer jongeren aan te trekken. Het probleem is, is dat er heel veel fabels over het werk bij de gemeente zijn. Er wordt onder andere gedacht dat het werk erg saai is en dat er maar weinig toekomst perspectief is. Gelukkig zit de werkelijkheid wel anders in elkaar. In deze blog gaan we je vertellen hoe het is om te werken bij gemeente

Om te vertellen hoe het werk bij de gemeente is hebben we een aantal interviews gehouden met recent afgestuurde studenten. Tijdens het eerste interview vertelde de jongeman dat het werken bij de gemeente totaal anders was dan hij had verwacht. Hij vertelde dat het werk erg dynamisch en uitdagend is. Ook heeft al binnen een jaar een flinke sprong kunnen maken. Zo begon hij als trainee en gaat, werkt hij hard om een functie binnen het management te bekleden. Volgens hem is het zeker waard om te solliciteren bij de gemeente.

De andere recent afgestudeerde student vertelde ons dat zij online veel vacatures gemeenten zag. Ze besloot hier op te solliciteren en met succes. Volgens haar waren de vacatures ook al heel erg jong en hip geschreven waardoor het beter aanvoelde om te solliciteren. Ook zij heeft binnen enkele maanden al flink wat grote stappen kunnen maken. Nu is ze actief al manager op het gebied van schulden. Ze vertelde ook dat het werk erg uitdagend is en dat ze het leuk vindt om in contact te zijn met zo veel verschillende soorten mensen.