Clementinas
Image default
Society / Holidays

Austin: hoofdstad van Texas, maar niet Texaans

Texas staat bekend als een conservatieve Amerikaanse staat, vol rednecks, enigszins dikke individuen, veel wapens en een gebied waar werkelijk alles groot is. Ben je in Texas, dan merk je dat dit niet eens heel ver van de werkelijkheid ligt, behalve in Austin.

Austin is een grote stad in Texas en in veel opzichten het tegenovergestelde van de staat als geheel. Opvallend genoeg is juist Austin de hoofdstad van Texas. Het motto van de stad zegt genoeg over het contrast met de rest van de staat: “Keep Austin crazy!”.

Wereldstad met gezelligheid

Austin is zonder twijfel een echte metropool. Net als in de meeste Noord-Amerikaanse steden vind je hier strakke blokken, hoge gebouwen en brede wegen vol taxi’s. Tegelijkertijd heeft de stad ook wel degelijk gezelligheid. Sterker nog, de stad staat bekend om de prettige sfeer die er hangt.

 

Het epicentrum van deze sfeer vind je rond Sixth Street, dat een relatief oude opzet heeft, lage gebouwen en ontzettend veel gezellige barretjes. In deze barretjes is ook regelmatig livemuziek en merk je al snel waarom het motto “Keep Austin crazy!” is.

 

Je vindt er namelijk normale barretjes, maar ook aardig wat bars en clubs voor de iets meer alternatieve club. Zo vind je naast een hele doorsnee bar zo maar een fetishbar en daarnaast weer een bar waar de gemiddelde bezoeker poedelnaakt rondloopt.

 

Het klinkt misschien wat ongemakkelijk, maar de sfeer is er goed. Loop je er per ongeluk binnen, dan kun je ook zo weer naar buiten voor een iets meer doorsnee bar.

Winkels met authentieke producten

Door de hele stad heen vind je een groot aantal winkels waar alles met de hand wordt gemaakt. Zo zijn er winkels waar echte cowboyschoenen gemaakt worden van slangen- en alligatorleer, maar ook oude boetiekjes voor prullaria en interessante antiekwinkels.

 

De stad Austin is trots op deze winkels: ze draaien vaak goed en houden het prima vol tegen de grootmachten als WalMart. Ben je in Austin, dan is het zeker de moeite waard om eens een paar van deze winkeltjes binnen te lopen, ook als je dat normaal niet zou doen.

 

Gerelateerde artikelen

Waarom jij een vakantiehuis in le Marche moet huren!

Een schaakspel voor elke gelegenheid

Noord-Amerika bezoeken