Clementinas
Image default
Society / Holidays

De hoogtepunten de Australische oostkust

Australië ademt een relaxte sfeer uit. Het heeft een aangenaam klimaat, de mensen zijn vriendelijk en het is een makkelijk land om in te reizen. Aan de oostkust wonen verreweg de meeste Australiërs vanwege het heerlijke klimaat en vruchtbare grond. Maar echt druk wordt het nooit. De diversiteit die je langs de paar duizendkilometer lange snelweg tegenkomt is fantastisch. Langs de oostkust van Australië reizen geeft je de mogelijkheden om te surfen, wandelen, duiken, zeilen en vele andere bijzondere activiteiten.

Great Barrier reef

Het grootste koraalrif ter wereld mag je absoluut niet missen tijdens je reis langs de oostkust van Australië. Dit is een van de mooiste en bijzonderste plekken in de wereld om te duiken en snorkelen. Vanuit Cairns zijn er dan ook veel dag- of meerdaagse tochten te boeken die je naar het rif meenemen. Liever niet het water in? In het juiste seizoen zijn er ook veel walvisexcursies te ondernemen vanuit Cairns. Springende walvissen zijn een waar spectakel!

 

Whitsundayeilanden

De Whitsundayeilanden zijn een archipel gelegen tegen de oostkust van Australië. Sla ze niet over, maar zorg vooral dat je met een van de vele (zeil)boten de verschillende eilanden gaat verkennen. Het bekendste en het grootste eiland is Whitsundayeiland, waar veel schildpadden en rifhaaien voorkomen. Whitsundayeiland is naast het diverse onderwaterwereld bekend van Whiteheaven Beach. Dit strand staat bekend om zijn hagelwitte zandstranden, rust en tropische schoonheid. De plek om ultiem te genieten van de schoonheid van dit gebied.

Fraser Island

Een ander eiland wat je eigenlijk niet mag missen is het grootste zandeiland ter wereld: Fraser Island. Je kunt hier tijdens een van de meerdaagse excursies het eiland verkennen en elke avond op een andere campsite je tent of camper neerzetten. Je rijdt langs de prachtige kust en door de woeste bossen van het eiland. Zwemmen kun je in de prachtige meren die het eiland rijk is. Een prachtige stukje paradijs.

Sydney

Begin of eindig je oostkust reis in deze prachtige wereld stad. Bezoek het beroemde Opera House of de naastgelegen botanical gardens vol vleermuizen en tropische vogels. Daarnaast bezoek je uiteraard een van de vele stranden zoals Bondi Beach of Manly Beach. De laatste is perfect te bereiken met de ferry die naast het Opera House vertrekt wat je gelijk een schitterend uitzicht hierop geeft vanaf het water. Daarnaast vaar je langs de Harbour Bridge en zie je in de verte de dierentuin liggen.

https://www.askja.nl/bestemming/australie/470/home

Gerelateerde artikelen

Duurzame nieuwbouw

Muzikaliteit

Reizen