Clementinas
Image default
Society / Holidays

Het aanschaffen van een nieuw kozijn, nodig of niet?

Nieuwe kozijnen kopen. Een aankoop dat niet wekelijks plaatsvindt, daarom is het ook erg ingewikkeld direct de goede keuzes te maken.

Stel je voor: 5 verouderde houten kozijnen; enkel van glas, dat de wooncomfort en energierekening geen voordelen brengt. Deze oude kozijnen worden vervangen door kunststof kozijnen met perfect isolerend glas. Een scherp prijsje, inclusief btw en de plaatsing door een ervaren specialist. De volledige klus verzorgd, als eigenaar is het een kwestie van toekijken. Klinkt ideaal toch?

Vervanging of niet?

Natuurlijk is het een onnodige investering om kozijnen aan te schaffen zonder dat de huidige kozijnen toe zijn aan vervanging. Als bewoner is het snel merkbaar als het kozijn in kwaliteit verminderd; er zal een koude tocht het huis binnendringen. De aanschaffing zal de bewoner niet enkel wooncomfort geven, maar ook de energierekening zal aanzienlijk verlagen. Oude kozijnen zijn gevoelig voor beschadigingen en bieden de ruiten onvoldoende steun. Hoe later de vervanging plaats zal vinden, hoe erger kleine gebreken kunnen worden.

Soorten kozijnen

Door de jaren heen zijn er veel verschillende materialen gebruikt tijdens de productie van kozijnen. Als koper van een of meerdere kozijnen, is het materiaal een belangrijke keuze. Er is keuze uit drie materialen; kunststof, hout en aluminium. De eigenschappen van de materialen lopen op verschillende vlakken uiteen. De welbekende eigenschappen zijn;

  • Kunststof: weinig onderhoud, goede isolatie
  • Aluminium: weinig onderhoud, sterk materiaal, geschikt voor groot glasoppervlakken
  • Hout: meeste onderhoud, duurzaam materiaal, bewerkbaar en veelzijdig

Isolatie

Bij veel bedrijven is het mogelijk bij het kozijn direct isolatieglas aan te schaffen. Naast de verbeterde isolatie door een nieuw kozijn kunnen de stookkosten verder bespaard worden door isolatieglas. Het blijkt dat kunststof kozijnen en isolatieglas de eigenaar tot wel € 250 laat besparen aan energiekosten op jaarbasis. Om verder uit te pakken is het bij enkele bedrijven zelfs mogelijk dubbelglas of tripleglas te kopen.

http://directeenkozijn.nl