Clementinas
Image default
Society / Holidays

Tips voor loonadministratie

Er wordt vaak al snel gedacht aan een gespecialiseerd administratiekantoor wanneer we het hebben over loonadministratie. Echter is het zo dat je de loonadministratie van je bedrijf ook gewoon zelf kan doen, waardoor je er heel wat geld mee kan besparen. De volgende tips kan hulp bieden bij het zelf administreren van loon.

Alle ondernemers die personeel in dienst hebben, zijn verplicht om de loonadministratie bij te houden. Voor het administreren van de lonen kun je kiezen uit twee opties, namelijk het zelf doen of het uitbesteden.

Wanneer je een kleine onderneming hebt met niet veel werknemers, kun je je loonadministratie uitbesteden aan een boekhouder. Dit zorgt ervoor dat jij en je team zich helemaal kunnen focussen op de core business van het bedrijf. Er hoeft hierbij dan geen rekening gehouden te worden met de financiële zaken die hier nog bij komen kijken.

Als je een middelgrote tot grote onderneming hebt met wat meer werknemers, kan je beter je loonadministratie zelf in de hand houden. Je kunt hiermee namelijk een groot bedrag besparen, omdat de uitbesteding meestal per loonstrook betaald moet worden.

Wanneer je loonadministratie heel ingewikkeld is, doordat je bijvoorbeeld internationaal zaken doen of omdat er veel expats in je bedrijf werken, kun je er ook beter voor kiezen om de salarisadministratie uit te besteden aan een gespecialiseerd kantoor. Je kunt een HR advies opvragen over wat je het beste kunt doen in jouw geval. Bij de loonadministratie komen er verschillende wet- en regelgeving kijken. Om de kennis hiervan elke keer up to date te houden kan erg veel tijd vergen. Dit is daarom ook een andere rede om toch te kiezen voor het uitbesteden van je loonadministratie.

Er zijn ook steeds meer leveranciers van salarissoftware die hybride pakketten aanbieden. Dit is een combinatie van stand-alone en online software en zorgt ervoor dat je optimale flexibiliteit hebt. Wanneer je kiest voor een web-based software is het erg belangrijk dat je controleert of je bedrijfsgegevens op goed beveiligde servers komen te staan. Zo kun je het risico van bijvoorbeeld een datalek en een schending van de privacyregels voorkomen.

https://www.cbbs.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe vindt je een goedkope taxi Almere ?

Voordat je met de auto op reis gaat

Ontdek de schoonheid van Twente