Clementinas
Image default
Society / Holidays

Een schaakspel voor elke gelegenheid

Misschien is een schaakspel kopen wel de uitkomst voor u tijdens het lekkere weer! Heeft u het namelijk ook zo warm en zit u zwetend in de zon? Zoek dan de verkoeling binnen op! Lekker de ramen en de deuren dicht, airco aan en een spelletje spelen, zo komt u de hitte wel door. Misschien kunt u zelfs uw schaakkunsten zelfs wel naar een hoger niveau tillen!

Het ontstaan van schaken?

Schaken is een enorm lastig spel en dus heel goed om de hersenen te trainen. Maar wist u ook dat de oervorm van het schaken al duizenden jaren oud is? Het woord schaak is afkomstig van een Perzisch woord, dat koning betekent. Het woord mat komt ook het Perzich en betekent versteld raken. De huidige vorm van het schaakspel ontstond aan het eind van de vijftiende eeuw in Frankrijk. Het spel moet heel strategisch worden gespeeld. Spelers hebben namelijk enorm veel mogelijkheden voor een nieuwe zet en er zijn dus ook enorm veel uitkomsten mogelijk. Het is onmogelijk om alle consequenties van elke zet te kunnen berekenen, waardoor het spel uiteindelijk neerkomt op inzicht, ervaring en durf! Hierin zijn verschillende speelstijlen te herkennen. Zo heeft u de agressieve, passieve, tactische, forcerende en radicale speelstijl.

Toeval of niet?

Schaken baseert zich in tegenstelling met veel andere bordspellen helemaal niet op toeval. Alles hangt af van de acties van de spelers. Dit is ook het geval bij dammen en go. Voor deze tactische spellen, zoals schaken en dammen kunt u bij Schaakkoning terecht, wij hebben verschillende soorten op voorraad. Een ander kenmerkend aspect van schaken is dat de spelers altijd over alle informatie beschikken. In theorie zou iemand het schaakspel dus volkomen kunnen uitrekenen. In de praktijk is het aantal mogelijke uitkomsten echter zo groot dat zowel mens als computer daar nog niet in staat toe zijn.

Schaakspel bij Schaakkoning

Klinkt een schaakspel voor uzelf nou als muziek in de oren? Koop dan een mooie set bij Schaakkoning. In onze webshop hebben wij een breed assortiment spellen en schaaktafels, maar ook heel speciale versies van dit spel. Denkt u hierbij maar eens aan magnetische spellen, laser chess of bijzondere variaties. Neem snel een kijkje in onze webshop.

Gerelateerde artikelen

Buitenspeelgoed, het ideale cadeau voor je kinderen

Muzikaliteit

Duurzame nieuwbouw