Clementinas
Image default
Society / Holidays

Bestaat de ware?

Wanneer de vonk tussen twee mensen precies overslaat, is lastig om te bepalen. Vaak werd gedacht dat het ligt aan stom toeval en timing, maar onderzoekers beginnen steeds meer inzicht te krijgen in wat ervoor zorgt dat je verliefd op iemand wordt. Uit onderzoek van biologisch antropoloog Helen Fisher blijkt dat lust, verliefdheid en hechtenis allemaal in een ander deel van de hersenen ontstaan. Deze emoties worden in gang gezet door drie verschillende centra in je hersenen. Zo is het centrum van lust op zoek naar spanning en sensatie, dit is een willekeurige selectie. Daarnaast zorgt het centrum van verliefdheid ervoor dat je jouw aandacht voor langere tijd op een specifieke persoon kan richten. Als laatste bestaat het centrum van hechting, wat je aanstuurt om voor nog veel langere tijd op een partner te focussen met als doel kinderen te krijgen en op te voeden.

 

Maar hoe weet je wie met wie eindigt? Vaak wordt gezegd dat tegenovergestelde personen elkaar aantrekken, maar voor de lange termijn werkt het meestal niet. Mensen zijn op zoek naar herkenning in een partner, waardoor mensen vaak voor partners gaan met dezelfde achtergrond, dezelfde idealen en / of dezelfde uiterlijke kenmerken. Daarom bestaat het gezegde dat je de ware al voor je 21ste levensjaar tegengekomen bent. Als de ware dezelfde sociale en etnische achtergrond zal hebben, is de kans groot dat deze persoon dichtbij jou in de buurt leeft. 

 

Het is bekend dat mensen voor schoonheid en gezondheid vallen, maar er zijn ook een aantal situationele toevalligheden die bepalen of we iemand wel of niet leuk genoeg vinden. Deze toevalligheden beginnen al vroeg in de jeugd omdat je vanaf je achtste levensjaar een soort mentale blauwdruk meekrijgt over wie de ware voor jou zal zijn.

 

Toch kan het zijn dat je na verloop van tijd een scheiding wilt aanvragen en dus te maken krijgt met een scheidingsbemiddelaar en familierecht.

http://ebhlegal.nl/

Gerelateerde artikelen

Kamer reserveren aan boord bij Aurora Hotelschip

Voortent of luifel? CC de Heuvelrug heeft het allemaal

Herenfiets kopen? Tijdelijk tot 45% korting bij premiumbikes.nl