Clementinas
Image default
Society / Holidays

Water besparen tijdens het douchen

Bij het nemen van een douche kan je gemakkelijk erg veel water verspillen. Veel mensen zijn geneigd om tientallen minuten onder de douche te staan zonder er bij na te denken dat dat gevolgen heeft op het milieu. Het verwarmen van het water kost energie en bij de energie komen er gassen vrij zoals co2. Ook is het verspillen van water een groot probleem. Jaarlijks verspillen de meeste huishoudens duizenden liters water aan het te lange douche. Een comfort douche is natuurlijk over heerlijk na een lange dag werken, maar sta je er wel eens bij stil hoeveel liter water je verspilt. Hier in Nederland hebben we het luxe en zijn we het er niet van bewust dat de water voorraad niet oneindig is. In deze blog gaan we je enkele tips geven hoe jij minder water kan verspillen tijdens het douchen.

Gemiddeld verbruik je tijdens het douchen zo 40 liter per minuut. Na tien minuten douche heb je dus al 400 liter water verspeeld. Je kan net zo schoon zijn binnen vijf minuten dan binnen tien. Een simpele manier om dus water te besparen is dus simpelweg minder lang douchen. Time daarom je douchesessies en stop met het douchen binnen vijf minuten.

Een andere manier om water te besparen is door middel van een duurzame optie zoals de upfall douche. Bij de upfall douche wordt er water dat verspeeld wordt omhoog gepompt zodat je langer kan douche en minder water verspeeld. Je kan dus een luxe douche blijven houden en je verspeeld ook nog eens minder water.

De laatste optie waarvoor je kan kiezen is door de douchekop te vervangen voor een neveldouche. Bij een neveldouche komt er minder water per minuut uit maar wordt je wel volledig nat gedoucht. Tijdens een nevel douche voel je nevel in plaatst van een stroom van water.

https://lavicta.nl/