Clementinas
Image default
Society / Holidays

Vlekkeloos klussen doe je zo!

Een kast in elkaar zetten, de muur een andere kleur geven of de televisie bevestigen; tegenwoordig pakken steeds meer mensen klusjes in huis zelf aan. Een middagje klussen doet mensen goed en het bespaart bovendien een hoop geld! Helaas is klussen niet voor iedereen weggelegd, meestal door de stress dat het met zich meebrengt. Hieronder volgen enkele tips om het klussen vlekkeloos te laten verlopen!

Maak een plan

Voordat het klussen begint, is het nuttig te weten welke werkzaamheden er  gedaan moeten worden. Als er meerdere klussen op de planning staan, zal de volgorde van belang zijn. Een bank in elkaar zetten en vervolgens de muur erachter verven is niet de meest ideale volgorde. Zorg dat er  voldoende tijd tussen de klussen zit, dit om verf goed te kunnen laten drogen en tussendoor op te kunnen ruimen wat niet meer nodig is.

Doe de juiste inkopen

In de bouwmarkt lijken alle gereedschappen wel een keer van pas te kunnen komen. Dit is echter lang altijd niet het geval en eindigt de klus met 3 gereedschapskisten vol materiaal.  Lees van tevoren bij welke werkzaamheden welk gereedschap nodig is en start met het maken van een lijstje. Hierbij voorkom je de aanschaf van onnodige spullen en hoeft ook je portemonnee niet te schrikken. Een plank heeft echt geen zestien hoekijzers nodig en bij ook het bevestigen van een balk zijn er niet meer balkdragers dan gaatjes nodig.

Werk van kamer naar kamer

 Bij het werken in verschillende kamers, denk aan het betrekken van een nieuwe woning, is orde belangrijk. Schroeven kwijt zijn en twee weken later in de andere kamer terugvinden klinkt bij niemand prettig in de oren, maar is zeker herkenbaar. Plan genoeg tijd voor grote ruimtes en werk zo kamer voor kamer af. Wanneer een kamer helemaal in gereedheid is gebracht, kunnen hier de spullen overzichtelijk bij elkaar worden bewaard.

http://bnvtools.nl