Clementinas
Image default
Society / Holidays

Het herkennen van echt leer

Leer is een van de meest populaire grondstoffen in accessoires zoals tassen, portemonnees en riemen. Omdat leer zo gewild is en duur kan zijn, maken veel kledingfabrikanten gebruik van nep leer maar verkopen ze het voor de prijs van echt leer. Dat is natuurlijk hartstikke zuur want je wilt niet 300 euro betalen voor een neppe leren jas, terwijl je van dat bedrag ook een mooie echte leren jas had kunnen hebben. Leer is duur en daar zijn vele kledingfabrikanten zich ook van bewust. Toch weet niet iedereen het verschil tussen echt leer en nep leer. Om je te helpen de twee te onderscheiden hebben wij deze blog voor je geschreven waarin we duidelijk uitleggen waarop je moet letten als je een leer object koopt.

Het eerst en misschien wel de gemakkelijkste is de geur. Echt leer heeft een hele sterke leergeur. De geur is specifiek en zal voor altijd bij het product blijven. Toch is dit niet direct een garantie dat het leer echt is want er zijn namelijk veel manieren om alsnog deze leergeur te krijgen. Dit is onder andere mogelijk door leerspray. De geur ruikt heel erg naar lekker maar toch zit er een chemische tint aan vast.

Een aspect waar je op moet letten is de prijs kwaliteit verhouding. Je gaat nooit een echte leren jas vinden voor onder de 100 euro. Echt leer is duur en dat weten de kledingfabrikanten ook. Als je dus met een leren jas van onder de 100 euro staat moet je zelf afvragen of die wel mogelijk is. De prijs hoeft niet altijd een bepaalde indicator te zijn want je kan natuurlijk ook een leren jas kopen die afgeprijsd is. Test of leerverf werkt op de jas.

De laatste tip die we je geven is de meer gericht op het materiaal. Echt leer is soepel en rekt makkelijk. Het is tenslotte gemaakt van de huid van een dier. Bij het nep leer is dit niet mogelijk en gaat dit heel erg moeilijk. Daarnaast zijn de leer kleuren vaak niet vel van kleur, maar juist natuurlijker.

https://www.leerverfshop.nl/

Gerelateerde artikelen

Goedkope opslagruimte huren in Utrecht bij Opslagman.nl

Top vijf populairste bestemmingen van afgelopen jaar

Denk out of the box met Shoelia