Clementinas
Image default
Society / Holidays

Zwanger en de zorgverzekering

Ben je zwanger dan is het verstandig om te kijken naar jouw zorgverzekering. Ieder jaar kan je in November en December overstappen naar een andere polis. Er zijn speciale pakketten beschikbaar voor zwangere vrouwen. Deze hoef je niet perse af te sluiten. Je moet vooraf een inschatting maken wat je denkt nodig te hebben qua zorg. Wil jij bijvoorbeeld cursussen volgen, dan moet je die bij een budgetpolis vaak uit eigen zak betalen. Ook een lactactiedeskunidge en extra kraamzorg moet je zonder extra verzekering zelf betalen.

Weet je niet precies welke zorgverzekering je moet nemen, dan kan je gebruik maken van websites zoals Independer. Goed inlezen is het devies. Als je er verder geen verstand van hebt kan je ook een verzekeringsadviseur inschakelen.

Het eigen risico is 375 euro, dit kan je verhogen om een lagere basispremie te krijgen. Ben je van plan om zwanger te worden dan kan je het beste het eigen risico zo laag mogelijk houden. Veel vergelijkingssites hebben een top5 of top10 lijstje met de goedkoopste zorgverzekeringen.

De NIPT-test wordt nog niet vergoed uit de basisverzekering. Als je een slechte score hebt uit de combinatietest wordt deze wel vergoed.

Wil je goed voorbereid de bevalling ingaan, volg dan een zwangerschapscursus. Met meerdere stellen wordt je in een paar avonden klaargestoomd voor de bevalling. Ook het volgen van een borstvoedingscursus wordt door veel vrouwen gedaan. Wil jij een coach tijdens het bevallen, die moet je vaak uit eigen zak betalen.

http://www.zorgverzekeringzwanger.nl

Gerelateerde artikelen

Top vijf populairste bestemmingen van afgelopen jaar

Ontdek de schoonheid van Twente

Fantastisch Valencia