Clementinas
Image default
Society / Holidays

Het ontwerpen van een schoen

Leren schoenen zijn schoenen die een lang proces doorgaan. Het maken van een leren schoen wordt vaak gedaan in ongeveer 7 stappen. In deze blog gaan we je vertellen wat er gedaan wordt per stap.

Stap 1: Ontwerpen

Voordat er ook maar een schoen gemaakt wordt, moet er als allereerst natuurlijk een ontwerp gemaakt worden. Het ontwerp kan via de computer gemaakt worden, maar soms wordt het ook nog op de ouderwetse manier uitgetekend. Bij het ontwerpen wordt er gekeken naar de kleur, vorm en het materiaal.

Stap 2: Patroon

Na dat het ontwerp gemaakt is, is het tijd om het patroon vorm te geven. Het patroon wordt uitgetekend uiteindelijk gemaakt in leer of een ander materiaal.

Stap 3: bovendeel stikken

Nu het patroon gemaakt is moeten de bovendelen aan elkaar gestikt worden. Voor het bovendeel zijn er meestal twee leersoorten gebruikt. Voor de buitenkant wordt er vaak een stevige leersoort gebruikt zodat de schoen een stootje kan handelen.

Stap 4 : Plaatsen van de leest

Het bovendeel is uitgesneden en gestikt en nu is het tijd om de leest te plaatsen. De leest moet geplaatst worden zodat de schoen gevormd kan worden. Het is belangrijk dat het boven goed strak om de leest komt te zitten.

Stap 5: Leer verven

De volgende stap is het kleur geven van de schoen. Voor leer kiest men vaak een angelus verf.

Stap 6: Zool kiezen

De schoen is voor de helft compleet, maar het mist natuurlijk een zool. Nu er eenmaal bekend is hoe de schoen er uit gaat zien is het gemakkelijker om de schoen af te maken. Bij deze stap kiest de specialist de juiste zool en binnenzool.

Stap 7: De loopzool

De laatste zool die toegepast moet worden is de loopzool. Dit is de zool die je ondersteuning geeft tijdens het lopen. Het is hierbij belangrijk dat er een goede ondersteunende zool gekozen wordt.

 

https://deleerverfwinkel.nl

Gerelateerde artikelen

Het overwegen van een bovenooglidcorrectie

Reizen

Overal wordt het voor gebruikt