Clementinas
Image default
Society / Holidays

Een steentje bijdragen aan de natuur

Tegenwoordig wordt het steeds belangrijker om goed bezig te zijn met het milieu. Het is vaak het enige waar tegenwoordig nog over wordt gesproken en daarom zijn veel grote bedrijven er ook mee bezig. Dit is ook nodig aangezien bedrijven vaak de grootste boosdoeners zijn van het klimaatverandering. Het klimaat veranderd zo snel dat er tegenwoordig wordt nagedacht op lange termijn oplossingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het rijden op waterstof of het gebruik maken van groene energie. In het beste scenario moeten er miljoenen nieuwe bomen worden geplant, zodat de natuur weer volledig hersteld kan worden.

 

Naast bedrijven kan jij zelf ook een steentje bij dragen. Dit kan bijvoorbeeld door zonnepanelen kopen. Over het algemeen zijn zonnepanelen grote platen die je vast maakt op het dak. Deze platen vangen zonne-energie op en vervormen dat naar energie wat gebruikt kan worden in het huis. Zonnepanelen zijn naast dat het groene energie opwekt ook goed voor de portemonnee. Zo heb je op lange termijn mindere stroom verbruikt en betaal je de nutsbedrijven minder elektriciteit kosten. Daarnaast wil de overheid graag dat je zonnepanelen aanschaft. Vaak zijn deze zonnepanelen erg duur, en niet aantrekkelijk om de overstap te maken. Hierdoor bied de overheid een subsidie zonnepanelen. Dit zorgt ervoor dat je een geld toeslag krijgt bij het kopen van zonnepanelen, maar vaak moet je wel extra opgewekte energie direct met een grote leiding terug geven.

 

Tot slot kun je naast zonnepanelen ook gaan recyclen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je het afval in het huis scheid, zodat het makkelijker kan opgehaald worden en verwerkt worden in de fabriek. Daarnaast kan de fabriek bruikbare materialen eruit filteren zodat bedrijven die aan een recyclende verpakking doen het kunnen gaan gebruiken. Zo doet de Jumbo bijvoorbeeld aan recyclende plastic tasjes. Zo is dit ten eerste goed voor het milieu en ten tweede een goede marketing stunt.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/

Gerelateerde artikelen

Laat die rimpels maar verdwijnen

Vakantie gevoel aan eigen huis

CuraƧao-Exclusief