Clementinas
Image default
Society / Holidays

Duurzame nieuwbouw

Nederland moet in het jaar 2050 gasvrij zijn. Nederland is een van de landen die achterloopt op het gebied van gas gebruik. Nederland loopt in vergelijking met de rest van Europa heel erg ver achter. Daarom is het tijd voor verandering. Om deze doelstellingen te bereiken moeten de nieuw gebouwde huis compleet gasvrij zijn. Duurzame nieuwbouw is daarom de nieuwe standaard. Huizen zullen gebouwd worden met duurzame materialen en de cv ketel zal plaats maken voor de hybride warmtepomp. Daarnaast wordt de bouw op een duurzame manier gerealiseerd om zo de uitstoot van fijn stoffen te verminderen. Nieuwbouw projecten moeten doen aan de nieuwe regels voldoen om het bouwproces te kunnen voortzetten.  Denk daar bij aan een betere isolatie zodat de warmte beter in het huis bewaard kan blijven. Ook zal de bewoner gemotiveerd worden om andere duurzame producten aan te schaffen om het energielabel van zijn huis te verlagen.

In Nederland moet er gebouwd worden vanuit het bouwbesluit. In het besluit staan de eisen waaraan het gebouw moet voldoen. De nieuwe eisen zijn voornamelijk gericht om zo min mogelijk schadelijke stoffen uit te stoten. De huizen moeten voldoen aan een goede isolatie en moeten volledig van het gas af. In een huis komt er ruimte voor een warmtepomp.  Een warmtepomp maakt gebruikt van warmte uit de omgeving. Met deze warmte kan je het huis en water verwarmen. De warmtepomp zal de cv ketel vervangen en Nederland helpen aan een gasvrij Nederland. Om dit dus voor elkaar te krijgen moet Nederland elke nieuwbouw wijk duurzaam bouwen met warmtepompen.

Naast een warmtepomp kan je ook denken aan zonnepanelen of warmtewisselaars. Deze verhogen de duurzaamheid van het huis in no time in waarden maar vergen wel aardig wat onderhoud. Gelukkig is de onderhoud niet al te lastig en is het best zelf op te lossen.

https://techneco.nl/