Clementinas
Image default
Society / Holidays

Overprikkeld op reis

Je gaat op vakantie om uit te rusten en helemaal tot jezelf te komen, maar reizen is soms ook een stressvolle bezigheid. Je weet niet waar je terecht gaat komen, je hebt meestal te maken met een vreemde taal en er kunnen (en zullen) allerlei onverwachte dingen op je pad komen. Dit maakt het reizen aan de ene kant mooi en avontuurlijk, maar aan de andere kant ook vermoeiend en een bron voor te veel prikkels.

Vooral mensen met hooggevoeligheid kunnen hier last van hebben. Omgaan met hooggevoeligheid op reis is niet altijd makkelijk, omdat je het nu eenmaal niet kunt plannen en controleren. Een groot deel van wat je tegen zult komen heb je niet zelf in de hand en dat is lastig. Gelukkig zijn er wel een paar dingen die je kunt doen om het jezelf makkelijker te maken op reis!

Het feit dat je weg bent van huis en moet leven en slapen op vreemde plekken zorgt vaak voor extra prikkels. Probeer je vakantiebestemming dus zo snel mogelijk vertrouwd en als thuis te laten voelen. Dit kun je doen door iets van thuis mee te nemen bijvoorbeeld.

Op reis wil je ook een beetje ontspannen dus neem daar ook de tijd voor. In deze tijd kunnen je hersenen alle prikkels verwerken van alle nieuwe dingen die je hebt gezien. Nieuwe dingen zijn namelijk veel heftigere prikkels dan de prikkels die je thuis gewoonlijk tegen komt. Ga af en toe lekker even op een strandbedje of een handdoekje liggen en doe lekker helemaal niets. Zo kun je even weer ‘resetten’ voordat je verder gaat met je dag.

Veel prikkels hebben te maken met geluid. Neem daarom oordoppen mee op reis! Vooral in het vliegtuig of als je probeert te slapen, zijn deze echt lifesavers! Zo heb je iets meer rust aan je hoofd.

https://onesessioncoaching.nl

Gerelateerde artikelen

Twee tips om tot rust te komen

Gouden tips voor de feestdagen

Waarom jij een vakantiehuis in le Marche moet huren!