Clementinas
Image default
Society / Holidays

Waar wil jij wonen: in de stad of in een dorp?

Je mag jezelf echt gelukkig prijzen als jij een plek hebt die je jouw thuis kan noemen. Dit hoeft niet per sé een huis te zijn, het kan ook een appartementje of zelfs gewoon een kamer zijn. Eigenlijk maakt het niet uit waar het is, of hoe groot, het gaat er juist om de mensen met wie je die plek deelt. Als je vervelende buren hebt, dan is het nergens leuk om te wonen. Daarom is het eigenlijk het belangrijkste bij het uitzoeken van het huis, bedenken met wie je er in wil gaan wonen, en wie er in de buurt wonen. Mensen zelf maken of breken een plek echt. Het gaat er meer om met wie je woont, dan waar je woont. Toch bepaalt ook de locatie waarop je voor een deel hoe jouw leven er uit komt te zien.

 

Wanneer je er voor hebt gekozen om op het platteland of in een dorp te gaan wonen, dan moet je er rekening mee houden dat je relatief ver moet reizen voor alles. De grote winkels zijn ver weg, sportverenigingen zijn ver weg, uitgaansgelegenheden zijn ver weg, je vrienden wonen ver weg, de tandarts is ver weg. Als je in een dorp woont en je wil je tanden bleken dan ga je waarschijnlijk je tanden bleken thuis. Een dorp heeft ook fijne kanten, er is veel sociale controle, dus je kan een goede band opbouwen met je buren.

 

Wanneer je in de stad woont, is dit een ander verhaal. Wanneer je in de stad in de spiegel kijkt en je constateert dat je geen witte tanden hebt, dan laat je je waarschijnlijk gewoon behandelen bij de tandarts. Als je in Rotterdam woont, dan ga je je tanden bleken Rotterdam. Ook andere dingen zoals uit eten gaan met je vrienden of ’s avonds stappen is super makkelijk. Je hoeft niet na te denken over hoe je thuis komt, want het is toch niet ver weg. Desnoods ga je rollend terug naar huis. Of je neemt het openbaar vervoer, nog zo iets dat je in de stad veel hebt en op het platteland wat minder.

https://witgebitnederland.nl/

Gerelateerde artikelen

Voortent of luifel? CC de Heuvelrug heeft het allemaal

Een cadeau voor kerst

Schiphol taxi kiezen bij Taxibestellen.nl voor comfortabel vervoer