Clementinas
Image default
Aanbiedingen

Ongerept Spanje

De Spaanse way of live, met het stukje romantiek van de siësta, begint lieverlee plaats te maken voor de West-Europese manier van leven, namelijk gewoon van 9-tot-5 werken; hoewel hier in Zuid-Spanje nog steeds weinig van te merken is. Winkels sluiten tussen de middag, om pas weer rond 14.00u open te gaan (tot laat in de avond, dat dan weer wel). 

Net even buiten de Costa’s…

Nederlanders, of andere West-Europeanen, met de wens om zich al dan niet permanent te vestigen in Spanje zoeken vaak een woning dichtbij de kust. Begrijpelijk uiteraard, weinigen zullen zich willen vestigen in het binnenland van Spanje, maar wist je dat het “binnenland” vaak al enkele kilometers vanaf de kust begint? Kleinere dorpen, zoals Jalon aan de Costa Blanca, liggen vaak net even buiten de kust (ca. 10 km), waardoor huizen vaak voordeliger in aanschaf zijn. Er zijn altijd huizen te koop in Jalon die in prijs zeer concurrerend zijn ten opzichte van ‘kust-woningen’. Maar ook in dorpjes als Javea kun je prima een huis te koop vinden.  

De heerlijke Spaanse levenswijze openbaart zich juist in de kleinere, minder toeristische dorpen. Spaanse kustplaatsen zijn liever te mijden zelfs; in de zomermaanden is de drukte beklemmend en in de wintermaanden ogen de plaatsen uitgestorven. 

Tip: bezoek de plek waar jde een woning wilt kopen in Spanje juist eens tijdens de wintermaanden. Verblijf er dan eens een week om te beoordelen of je het nog steeds zo gezellig vindt… Want minstens de helft van het jaar zul je vertoeven in door toeristen verlaten oorden, met weinig faciliteiten (dergelijke plaatsen bestaan voor het merendeel uit horecagelegenheden). 

Tip2: Wil je de tuin van je Spaanse villa modern inrichten met betondelen? Deze passen naadloos bij de moderne look van Spaanse villa’s, bekijk daarom snel wat je met U-elementen en L-elementen kunt bereiken en met bielzen van beton.

http://www.casasreal.nl/