Clementinas
Image default
Society / Holidays

Bescherm jezelf in de zomer

Wie houdt er nou niet van, lekker het zonnetje op je bol en buiten leven. Dan heb ik het natuurlijk over de zomer. De dagen op het strand of heerlijk met een koude versnapering op het terras. Toch schuilt er ook een gevaar achter dat buiten leven, dan heb ik het over de felle zon. Je moet jezelf altijd goed beschermen tegen de zon, niemand die wil een zonnesteek op lopen. Een pet kopen om op te zetten is daarom zeker aan te raden. De zon ontlopen is altijd heel erg aan te raden. Wanneer je de zon niet kan ontlopen dan is het dus zaak dat je jezelf beschermt. Caps kunnen dus heel goed helpen, daarnaast adviseren we een zonnebril op te zetten en zonnebrand op te smeren. Zorg ook altijd dat je verkoeling in de buurt hebt, bijvoorbeeld een zwembad of de zee.

 

Naast dat de felle zon soms een obstakel is in de zomer zijn er ook andere obstakels. Neem bijvoorbeeld muggen. In de winter kom je deze bloeddieven niet meer tegen maar in de zomer zijn ze er in overvloed. Geheid dat jij elk jaar wel een paar muggenbulten te pakken hebt. Om te voorkomen dat je gestoken wordt is het aan te raden een hor te plaatsen in je deur- en raamopeningen. Hiermee voorkom je dat deze ongewenste gasten binnenkomen om jou te beroven van je bloed. Naast muggen houd je natuurlijk ook andere ongewenste gasten buiten. En dan bedoel ik niet je schoonmoeder.

 

Soms wil een mugje misschien toch een manier vinden om jouw huis binnen te komen om jou ‘s nachts in je slaap nietsvermoedend te beroven. Om dit te voorkomen heb je ook nog trucjes die je binnenshuis kan proberen. Muggen haten de geur van citroen, hier kunnen ze niet tegen. Verspreid dit dus door je huis en vooral bij je slaapplek. Ook kan het handig zijn om een klamboe te spannen boven je bed of een ventilator op je te zetten tijdens je slaap.

 

https://www.snapbacks.nl/