Clementinas
Image default
Banen en opleidingen

Tips voor het interviewen en inhuren van externe ontwikkelaars

Het interviewen van externe ontwikkelaars is anders dan het doorlopend interviewen van IT-professionals op kantoor. In feite interviewen de meeste bedrijven kandidaten op basis van hun kennis, technische vaardigheden, ervaring en algemene achtergrond.

Het interviewen van een programmeur op afstand is echter meer dan alleen inzicht krijgen in hun technische vaardigheidsniveau. Het omvat het testen van communicatieve vaardigheden, toewijding, motiverende triggers en technische vaardigheid. In feite is er veel meer aan de hand dan op het eerste gezicht lijkt. Maar voordat u externe ontwikkelaars inhuurt, moet u rekening houden met hun verantwoordelijkheidsniveau, teamworkvaardigheden, vermogen om zelfstandig (individueel) te werken en ervaring met rationele probleemoplossing. Daarom hebben we een lijst met tips samengesteld om u te helpen de juiste en toegewijde outsourcers in te huren en een effectief team voor uw project op te bouwen.

Het interviewen van een externe werkzoekende kan moeilijk en vervelend zijn. Om energie te besparen van dit vervelende proces, moet u vanaf het begin intelligent en structureel handelen.

Tips voor het interviewen en inhuren van IT-specialisten op afstand

Werkervaring op afstand

Hoewel eerdere telewerkervaring niet echt de geschiktheid van een kandidaat benadrukt, kan het nuttig zijn om hun comfort- en betrouwbaarheidsniveaus te begrijpen. Je kunt hun eerdere projecten bekijken en zien of ze professionals zijn of niet. Dit zal u helpen uw sollicitatieproces aan te passen. Als ze de juiste houding, vaardigheden en eerdere ervaring hebben zonder van de ene plaats naar de andere te springen, kun je doorgaan naar de volgende fase van het aannemen.

 Mogelijkheid om verschillende tools op het werk te gebruiken

Samenwerkingsapps (crm en tp), e-mail, tijdmanagementvaardigheden, trackingsoftware, berichtenapps, videobellen en conferenties; dit zijn allemaal belangrijke en noodzakelijke onderdelen van de toolbox op afstand.

Deze tools zouden vereist moeten zijn voor alle externe werknemers. Zorg er ook voor dat u alle interviews afneemt met vergelijkbare tools om te testen of u ze kunt gebruiken. Dit zal u helpen om hun technische basisvaardigheden bij werken op afstand te testen.

Kunnen ze de tools gebruiken en manipuleren? Zijn ze vertrouwd met het gebruik van software die al in uw organisatie wordt gebruikt door externe medewerkers of interne ontwikkelaars? Hebben ze minimale technische vereisten voor hun persoonlijke werkplekken?

Deze vragen zullen u helpen te begrijpen hoe uw tools en diensten resoneren voor de werkzoekende en hoe lang u ze moet trainen als u ze inhuurt.

 Werkruimte

Veel werkgevers hebben geen fysiek kantoor en werken daarom met een ontwikkelingscentrum op afstand in plaats van freelancers. Werken met een offshore ontwikkelingscentrum geeft u het vertrouwen dat uw team op afstand werkt vanuit kantoor, niet vanuit huis. Bovendien is het ontwikkelingsteam op afstand beter georganiseerd en biedt het schaalbaarheid en betrouwbaarheid.

Conflictbeheersing

Om uw outsourcing plezierig te maken, moet u zich richten op communicatie en samenwerking. Ze zijn van vitaal belang zodat de kandidaat de kleine problemen die zich ongetwijfeld in de baan voordoen, gemakkelijk en tactvol kan oplossen. Bovendien is het omgaan met conflicten met collega’s, ondergeschikten, ouderen en anderen een cruciaal aspect van het werken met IT-professionals op afstand.

Als recruiter is het uw verantwoordelijkheid om erachter te komen hoe gemakkelijk uw programmeur de situatie aankan. Zullen ze slim en beleefd genoeg zijn om het probleem op te lossen, of zullen ze een ongepaste benadering hebben die de situatie alleen maar erger maakt? Om deze factor te beoordelen, is het noodzakelijk om naar hun interpersoonlijk gedrag te kijken.

Tip: Noteer altijd de redenen waarom een ​​kandidaat niet geschikt is voor een functie binnen uw bedrijf. Op deze manier kunt u erop vertrouwen dat uw wervingsproces efficiënter zal verlopen door kandidaten in een eerder stadium in de toekomst uit te schakelen.

 Deadlines

Er is een algemene misvatting over externe freelance ontwikkelaars. Het punt is dat telewerkers goed zijn in meerdere taken, in staat zijn om hun klusjes, persoonlijke levens en noodsituaties aan te pakken. Hoewel het waar is dat veel van hen het kunnen verpesten.

Daarom, of u nu overweegt freelancers in te huren of een offshore ontwikkelingscentrum op te zetten, is het belangrijk om te bespreken hoe uw externe medewerkers taken en deadlines zullen beheren. Kandidaten die zich aan geplande oproepen houden, hebben de beste efficiëntie en productiviteit.

U kunt ze eenvoudig vragen stellen over hoe ze omgaan met een moeilijke situatie of omgaan met de stress van krappe deadlines. Hun winnende verhalen kunnen uw keuze bevestigen. Vraag hen om te praten over situaties waarin ze de deadline voor het project niet konden halen en om welke redenen het is ontstaan. Let op wat de kandidaat antwoordt. Als hij iedereen de schuld geeft van het niet op tijd opleveren van het project, dan zal het duidelijk niet bij je passen. Een verantwoordelijke sollicitant weet hoe hij zijn fouten moet accepteren en trekt er conclusies uit en staat ze in de toekomst niet toe. Graaf dieper in deze kwestie.

 Tijdregistratiesoftware

De meeste telewerkers hebben een vreemd probleem: aan en uit tijden. Sommige telewerkers vinden het moeilijk om de tijd bij te houden en door te werken, zelfs als de dag voorbij is. Aan de andere kant verliezen sommige mensen de tijd en werkachterstand uit het oog.

Tijdregistratiesoftware is een geweldige manier om freelancers, externe teams en hun managers te beheren. De meeste managers en externe ontwikkelaars houden zich aan een tijdregistratie. Op deze manier kunt u eenvoudig hun dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse taken en projectvoortgang controleren.

Verbinding met wat trending is

Passie voor een baan wordt vaak getest door de interesse van een kandidaat in dat specifieke vakgebied te begrijpen. U kunt mogelijk veel waarderen op basis van de nieuwsgierigheid en bereidheid van de potentiële persoon om te leren. Dit zal u helpen bepalen of een potentiële werknemer geïnteresseerd is in de baan.

Kunt u weten of hun ideologie past bij uw organisatie? Je kunt proberen meer te weten te komen over hun interesses, de blogs die ze lezen en de socialemedia-accounts die ze volgen. Deze factoren spreken boekdelen over de belangen van een toegewijde offshore-ontwikkelaar.

Er is geen wetenschappelijk bewezen methodologie om de juiste ontwikkelaar in te huren en feilloos aan te nemen. Er is veel subjectieve analyse en oordeel voor nodig om dit te laten gebeuren. U moet eerst uw kernvereisten en -doelen begrijpen en definiëren, en vervolgens op zoek gaan naar een kandidaat die past bij het werk van uw organisatie.

global recruitment

https://www.globalrecruitment.info/

Gerelateerde artikelen

Medewerker Supply Chain – regio Antwerpen

Senior Boekhouder (M/V)

Waarover wordt het vaakst gelogen in een cv en hoe het wordt onthuld