Clementinas
Image default
Society / Holidays

Herenfiets kopen? Tijdelijk tot 45% korting bij premiumbikes.nl

Herenfiets? Zo herken je er een.

Een herenfiets is gemakkelijk te herkennen aan de extra framebuis die loopt van net onder het stuur, tot onder het zadel. Deze buis was origineel bedoeld voor alle fietsen, maar voor vrouwen die rokken dragen was het lastig op en af stappen. Daarom kwamen er iets later ook fietsen met een lagere buis. Tegenwoordig bestaan er nog steeds fietsen met als zonder hoge framebuis. Nu wordt het alleen gebruikt om aan te tonen of het een heren- of damesfiets is. Over het algemeen zijn er wat meer damesfietsen in omloop omdat ook veel heren hier op fietsen. Herenfietsen zijn vaak wel verkrijgbaar in grotere framematen omdat heren over het algemeen langer zijn dan dames. Zeker voor fietsen met een wielmaat van 28 inch zijn er groter framematen beschikbaar. U kunt eventueel uw framemaat zelf berekenen om er zeker van te zijn dat u de juiste fiets kiest. 

Er zijn een groot aantal verschillende herenfietsen beschikbaar die allemaal uitblinken in en bepaalde categorie. Herenfietsen zonder versnelling zijn bijvoorbeeld uiterst geschikt voor het fietsen van korte ritjes naar de sportschool, stad, werk of school. Deze fietsen vergen minder onderhoud omdat er minder bewegende onderdelen zijn. Gaat u graag op lange fietstochten of maakt u dagelijks veel gebruik van de fiets? Dan is een fiets met meerdere versnellingen echt iets voor u. Door de versnellingen kunt u tijdens het fietsen gemakkelijk hoger of lager schakelen. In een heuvelachtig gebied is het aan te raden een lagere versnelling te gebruiken. Dit zorgt er voor dat u niet veel kracht moet zetten om de pedalen rond te trappen. Let er wel op dat u alleen schakelt tijdens het rijden. Dit verlaagt de kans dat de ketting eraf valt.

Transportfiets is een goed alternatief 

Een leuke alternatief voor de standaard herenfiets is de transportfiets. Deze fietsen zijn uitgerust met een voordrager die aan het stuur van de fiets gemonteerd zit. Hierop kunt u ook nog een krat of mand monteren om de bagage ruimte te vergroten en losse spullen mee te vervoeren. Een veelgebruikt fenomeen onder vooral jongeren is een bierkratje op de voordrager plaatsen. Jammer van het statiegeld, maar wel heel erg handig. Bijna elke fiets is om te bouwen tot een transportfiets door er een voordrager op te plaatsen. Echter hebben échte transportfietsen een aantal voordelen die deze omgebouwde versies niet hebben. Op transportfietsen zit namelijk en stuurslot en dubbel standaard. Door het stuurslot valt de fiets niet om wanneer deze zwaar beladen is. Het dubbele standaard zorgt voor meer stabiliteit tijdens het parkeren van de fiets. Zo is er geen hek, muur of paal nodig om uw fiets overeind te houden.

Een fiets bestellen via premiumbikes.nl? Dit is waarom:

  • Niet goed? Geld terug.
  • Gratis verzending.
  • Webshop keurmerk.
  • Vandaag besteld? Morgen in huis.

Bij https://www.premiumbikes.nl/ kunt u kiezen uit een groot assortiment herenfietsen in allerlei soorten maten en kleuren. Bekijk in alle rust ons aanbod online of kom langs in een van onze 4 filialen. Ons vakkundig personeel staat altijd voor u klaar om u te helpen met al uw vragen. Het is ook mogelijk om langs te komen in een van onze filialen voor het maken van een vrijblijvende proefrit. Zo weet u zeker dat de fiets bij de heer past!

https://www.premiumbikes.nl/