Clementinas
Image default
Society / Holidays

Het nieuwe printen

3D printen is de toekomst. Vroeger werd er erg veel geprint terwijl tegenwoordig alles digitaal gedaan doen. Aangezien 3D printen vroeger nog in de kinderschoenen stond had men niet verwacht dat het zo groot zal worden als dat het nu is, en het wordt alleen maar groter. We zitten in een nieuw jaar en ook dit jaar zal er weer veel gebeuren op het gebied van 3D printen.

3D printen gebeurt tegenwoordig alleen nog maar met materialen als ABS en PLA. Dit zal dit jaar wel gaan veranderen. Er zullen steeds meer soorten materiaal gebruikt worden om mee te printen. Dit zal vooral de kwaliteit en de prijs ten goede doen. De groei komt vooral door de wetenschappers en expert die kansen ruiken. 3D printen is groot geworden waardoor de wetenschappers door hebben dat er meer te behalen valt met 3D printen. Er zullen dus allerlei nieuwe ontdekkingen komen. De nieuwe materialen zullen naast de prijs voornamelijk de kwaliteit verhogen. Dit betekent dat de stevigheid er goed zal worden, en zal het ook een stuk flexibeler worden. De coding and marking wereld zal niet meer hetzelfde zijn.

3D printen heeft al een grote groei doorstaan. Zo is het al mogelijk om in metaal te printen. Het is voor consumenten zelfs al mogelijk om op de eettafel een metalen object uit te printen. Hierdoor zullen de prijzen ook omlaag gaan omdat bedrijven met elkaar concurreren om een goedkope metaalprinter op de markt te zetten. Het printen gaat zoals off line coderen met filamentmixen van metaal. Daarnaast zit er een wax in wat tijdens het verhitten zacht wordt en verdwijnd waardoor alleen metaal overblijft wat in een hele korte tijd zal kunnen drogen. Hierdoor kun je meerdere lagen op elkaar printen tijdens het snelle drogen.

Een andere trend is dat de 3D print software zal veranderen. De software zal sneller worden en gemakkelijker te gebruiken zijn door consumenten. Deze groei zal iets sneller gaan dan het implementeren van hele andere materialen om mee te printen.

http://www.kba-metronic.com/nl/

Gerelateerde artikelen

Haartransplantatie met PRP plasmabehandeling

Een cadeau voor kerst

Sinterklaascadeaus als je niks weet