Clementinas
Image default
Mode en Kleding

Weetjes over het merk Ted Baker

Er is geen Ted Baker, hier. Herhaal! Er is hier geen Ted Baker!

Sommigen zeggen dat imitatie de oprechtste vorm van vleierij is, en hetzelfde kan ook gezegd worden van karakterisering, waarbij de naam Ted Baker helemaal bedacht is van het geesteskind achter het merk. Ray Kelvin is de Londenaar die zijn unieke gevoel voor stijl en panache doordrenkte tot een personage dat leeft en ademt van rebellie, passie, en een ondeugende inslag. Ted Baker mag dan geen echte persoon zijn, maar Ray Kelvin staat even dicht bij de echte nepper dan wie ook in de wereld. Een naam die jaren geleden in een van zijn gesprekken opdook, is een icoon in de modesfeer geworden.

 

Ted Baker begon met overhemden en werd een wereldimperium

Als oprichter en CEO van Ted Baker begon Ray Kelvin zijn carrière serieus met de opening van zijn eerste winkel in Glasgow in maart 1988. Het succes van zijn eerste winkel leidde tot de opening van winkels in Manchester, Nottingham, en uiteindelijk in heel Londen en daarbuiten. Nu meer dan een kwart eeuw later is het merk Ted Baker NYC er een dat verschillende banen in de modewereld omvat.

 

Ted Baker houdt voet bij stuk door nooit echt bont te gebruiken

Er zijn veel merken die hun standpunt over het al dan niet gebruiken van echt bont in hun kleding en reclamecampagnes veranderd hebben, maar Ted Baker heeft voet bij stuk gehouden en gebruikt alleen de bijproducten van alle huiden en vellen die in de vleesindustrie gebruikt worden. De stellingname heeft veel bijval opgeleverd van mensen binnen de modewereld en de wereld in het algemeen.