Clementinas
Image default
Mode en Kleding

Sport bh dragen tijdens je zwangerschap

Sport bh dragen tijdens je zwangerschap

Wanneer je net zwanger bent, dan zul je al snel merken dat je lichaam met vanalles en nog wat bezig is. Niet zo gek natuurlijk te bedenken dat je lichaam zich moet voorbereiden op wat er komen gaat. Er groeit immers een baby in je. Eén van de dingen die als eerste zal veranderen, dat is de omvang van je borsten. Doordat je lichaam bezig gaat met het ontwikkelen van melkklieren, zullen je borsten niet alleen in omvang toenemen, maar ook een stuk gevoeliger worden. Vooral in de beginperiode, is de kans vrij groot, dat wanneer er iemand naar kijkt het al pijn begint te doen. Het dragen van een stevige bh is dan wel zo verstandig. Een sport bh is bijvoorbeeld één van de manieren om pijn tegen te gaan.

Bewegingsvrijheid

Tijdens deze eerste periode, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je borsten zo min mogelijk kunnen bewegen. Door het dragen van een sport bh met vulling zorg je dat je borst goed tegen je lichaam worden aangedrukt. Op deze manier hebben ze weinig tot geen ruimte en zul je direct verschil merken. De kans dat je nog steeds dezelfde pijn ervaart, als tijdens het dragen van een normale bh is minimaal. Toch kan het dragen van een normale bh soms niet altijd voldoende zijn. Wanneer je borsten al wat groter zijn, dan kan extra ondersteuning uitkomst bieden. Een sportbh met beugel bijvoorbeeld, zorgt hiervoor.

Ondersteuning

Vooral in de beginperiode, zal je merken dat je borsten ontzettend snel groeien. De kans dat na enkele weken je normale bh niet meer past is vrij groot. Het is dan verstandig om te kiezen voor een zwangerschaps bh met beugel. Een zwangerschaps bh zorgt namelijk voor extra ondersteuning en is gemaakt van een speciale stof die tot op zekere hoogte met je borsten meegroeit. Zo voorkom je dat je iedere paar weken een nieuwe bh moet aanschaffen, omdat je simpelweg alweer uit de oude bent gegroeid.

Multiconditioneel

Het voordeel aan het dragen van een sport bh tijdens je zwangerschap, is dat deze multifunctioneel is. Zo hoef je dus niet speciaal een andere bh te kopen en kun je deze na je zwangerschap gewoon weer gebruiken waarvoor deze aanvankelijk bedoeld was. Zo hoef je dus geen extra geld uit te geven en kun je dit geld gebruiken voor bijvoorbeeld wat leuke kleertjes voor je baby.