Clementinas
Image default
Mode en Kleding

Alle meisjeskleding: welke materialen zijn het beste?

Bij het shoppen van meisjeskleding kunnen de gebruikte stoffen en materialen bepalen of je een mooie outfit in handen hebt of niet. De beste manier om te weten of iets wel of niet comfortabel zal zijn en langer meegaat dan de typische slijtagecyclus van uw kind, is door te kijken naar het soort materiaal waarvan het is gemaakt. Dit overzicht van de verschillende soorten materialen die in meisjeskleding worden gebruikt zal u helpen betere beslissingen te nemen over wat u voor uw dochter, nichtje of kleindochter kiest.

Stoffen die geweldig zijn voor gelaagdheid

Polyester en katoen hebben goede eigenschappen voor winterlagen.

Koude dagen

Ze absorberen niet en drogen snel, dus je kunt ze op een koude dag gemakkelijk samen of onder een jas dragen.

Warme teperatuur

Je moet ook wol proberen, maar verwacht niet dat het zo warm is als je zou denken – wol is het beste voor het afvoeren van vocht en het reguleren van de temperatuur.

Goed passende breisels

De kwaliteit van je kleding hangt onder meer af van de stoffen die je kiest. Als je meisjeskleding overweegt die gemaakt zal worden van gebreide stoffen (denk aan T-shirts, tops, truien), moet je weten dat sommige van deze stoffen na verloop van tijd kunnen uitrekken.

Breisels

Breisels hebben ook de neiging om sneller te vervagen dan geweven stoffen en zien er vaak niet zo goed uit na meerdere wasbeurten. Er zijn tegenwoordig echter veel kwaliteitsproducten op de markt; vergeet niet om aandacht te besteden aan hoe ze eruit zien en aanvoelen voordat je ze koopt.

Leuke meiden kleding

Het belangrijkste van leuke meiden kleding is dat het er leuk uitziet! Het is echt moeilijk om stijlvolle kleding in grote maten te vinden die een meisje flatteert en haar een goed gevoel geeft. Denk er bij het uitkiezen van de leuke meiden kleding aan om je te concentreren op stoffen die elastisch zijn en op de juiste plaatsen meegeven.

Rekbare stoffen

Rekbare stoffen hebben de neiging om meer vergevingsgezind te zijn en zullen je vasthouden zonder te strak of onflatteus te zijn.

Katoen versus synthetische mengsels

Een van de eerste vragen die je moet stellen als je kleding voor je meisjes gaat kopen, is of je wilt dat ze van natuurlijke vezels zijn gemaakt.

Katoen

Katoen is bijvoorbeeld een natuurlijke vezel die erg zacht en ademend is.

Synthetische vezel

Maar die gemakkelijk kreukt en zijn vorm niet behoudt, evenals synthetische vezels zoals polyester, die de afgelopen decennia hebben bijgedragen aan een revolutie in de kledingproductie. Polyestermengsels zijn voor fabrikanten een betaalbare manier geworden om kleding te maken die er goed uitziet en goed aanvoelt.

Polyester mengsels

Polyester is goedkoop en kan, wanneer het wordt gemengd met andere materialen, zacht en gemakkelijk te onderhouden zijn. Polyester heeft één groot nadeel: het ademt niet goed en kan kinderen warm maken bij warm weer.

Hulp

Meer dan een paar ouders zijn op de eerste hulp beland nadat hun kind oververhit raakte op school of in de kinderopvang.

Airconditioning

Als u thuis geen airconditioning heeft, moet u vooral op uw hoede zijn voor langdurig gebruik van polyestermengsels in kleding voor jonge kinderen. Bron: https://www.stylonic.nl