Clementinas
Image default
Bedrijven

Hoe voorkom ik een kortsluiting?

 Een kortsluiting voorkomen is belangrijk, een kortsluiting kan namelijk gevaarlijke gevolgen hebben. Het is daarom aangeraden om een elektricien in te schakelen. Een elektricien weet namelijk hoe hij met alle problemen omtrent elektra om kan gaan. Bovendien is een elektricien bereid om alle soorten situaties.

Wat is kortsluiting precies?

Een kortsluiting is iedereen wel eens overkomen. Een kortsluiting kunt u herkennen aan aan het stoppen van de werking van apparaten, of een kortsluiting kan er voor zorgen dat de verlichting niet meer werkt. Draden zijn altijd beschermd met een isolatielaag, als de isolatielaag beschadigd raakt door slijtage, warmte of water kan dit voor een kortsluiting zorgen. Meerdere draden kunnen dan met elkaar in contact komen en zorgen voor een te hoge spanning. Dit kan dus zorgen voor een kortsluiting. 

De meterkast en kortsluiting

Als er een kortsluiting ontstaan in de meterkast, moet dit zo snel mogelijk verholpen worden. Sommige mensen hebben namelijk een gasleiding in de meterkast, een kortsluiting kan brand veroorzaken. Als de gasleiding geraakt kan worden door de kortsluiting, kan dit erge gevolgen hebben. Zulke onveilige situaties kunnen komen door slechte onderhoud, slechte montag, overbelasting en materialen die erg snel in brand vliegen. Het is daarom zeer belangrijk om per direct contact op te nemen met een elektricien als er sprake is van een kortsluiting. 

Kortsluiting door een stopcontact

Wilt u erachter komen wat de oorzaak is van een kortsluiting? Een stopcontact kan hier ook de oorzaak van zijn. Als u weet door welke groep de kortsluiting komt kunt u alle apparaten uit het stopcontact halen die aangesloten staan op de groep. Hierna kunt u alle apparaten 1 voor 1 weer aansluiten, als de stroom weer afslaat heeft u het apparaat gevonden waar de kortsluiting vandaan komt. Als dit niet gebeurd kunt u alle andere groepen bekijken. Ook kan het aan de wandcontactdozen liggen. Uiteraard kunt u ten alle tijden een elektricien inschakelen.

Gerelateerde artikelen

The Bridge AI: Online Interview tool

Harpsluiting: alle ins en outs

Lucht sturen wordt makkelijk met deze flexibele luchtslang