Clementinas
Image default
Woning en Tuin

Zo regel je goede inbraakpreventie met sloten

Inbrekers vinden steeds meer manieren om snel een woning binnen te komen. En het wordt ze vaak makkelijk gemaakt, want veel sloten zijn niet meer bestand tegen de nieuwste manieren van inbreken.

Toch zijn er nog steeds manieren waarop je jouw woning inbraakwerend maakt, zodat inbrekers geen kans maken. Een goed veiligheidsslot is de beste manier om je woning te beschermen tegen inbraak.

Goede sloten zijn lastig te manipuleren en dit betekent dat inbrekers veel meer moeite moeten doen om je woning binnen te komen. En omdat inbrekers zo snel mogelijk willen handelen, is jouw woning een stuk minder aantrekkelijk.

Kies voor sterke sloten

Veiligheidssloten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, maar het is van belang dat deze zo sterk mogelijk zijn. Ga je nieuwe cilindersloten voor je woning uitkiezen? Kijk dan naar de mate van stevigheid en veiligheid. Een goed slot heeft altijd het keurmerk SKG** of SKG***. Met dit type sloten voorzie je jouw woning van de best mogelijke beveiliging tegen inbraak.

Zorg er in de eerste plaats voor dat de buitendeuren van jouw woning beschermd zijn met goede sloten.

Ga je op zoek naar goede sloten? Dan is het belangrijk om niet alleen te kiezen voor sloten met een SKG** of SKG*** keurmerk, maar ook voor andere extra’s die voor de beste beveiliging kiezen. Denk hierbij niet alleen aan de aanwezigheid van een blokschoot of haakschoot, maar ook aan een zelfsluitend element waardoor je er zeker van kunt zijn dat deuren altijd in het slot vallen en je het inbrekers niet extra makkelijk maakt.