Clementinas
Image default
Gezondheid

Pijn tussen de schouderbladen kan de oorzaak zijn van een knelzittende zenuw

Het vastzitten of irriteren van een bepaalde zenuw die in je rug langs de wervelkolom lopen kan erg veel pijn doen. In veel gevallen ontstaat er een zeurende pijn tussen de schouderbladen. In de meeste gevallen wanneer je er niks aan doet of je verwacht dat het vanzelf over gaat, kan het juist alleen maar erger worden en kan je last krijgen van andere dingen. De pijn kan uitstralen naar je schouder, arm of hand of allemaal tegelijk. Er kan bijvoorbeeld pijn in de borst ontstaan waardoor veel doktoren denken dat het met het hart te maken heeft. 

Wat doen bij pijn tussen de schouderbladen?

De pijn tussen de schouderbladen wordt vaak veroorzaakt door een zenuw die knel zit tussen de spieren bij de wervelkolom. Een zenuw is erg belangrijk in je lichaam omdat deze bepaalde signalen doorstuurt naar de hersenen om je bepaalde dingen te laten doen of te laten weten. Wanneer de zenuw knel zit en dus geen signaal kan uitzenden, gaat het er alles aan proberen te doen om dit weer voor elkaar te krijgen. 

Wanneer een zenuw knel zit en dus geen signaal kan uitzenden, gaat het andere manieren zoeken om dit voor elkaar te krijgen, de zenuw gaat pijn uitzenden. Dat kan de pijn tussen de schouderbladen veroorzaken en wanneer dit het geval is, is het alleen een kwestie van het loskrijgen van de zenuw. Dit word gedaan bij een chiropractor door het kraken of het loswrijven van de wervelkolom kan de zenuw los komen en zo kan de pijn ook verdwijnen. 

Heb je dus pijn tussen je schouderbladen en wil je dat de pijn zo snel mogelijk verdwijnt? Maak dan gelijk een afspraak met het Rug Medisch Centrum in Nootdorp. Je kan direct een afspraak inplannen en ze zullen zorgen dat je zo snel mogelijk van de klachten af bent.

 

Gerelateerde artikelen

Heb je ook wel eens last van een brok in je keel?

Yoga Capelle aan den Ijssel voor een goede start van de week.

Het beste advies en behandeling tegen stress