Clementinas
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe een tuin decoratief aankleden?

De zomer nadert zijn einde en dat betekent tegelijkertijd dat we met z’n allen weer een wat sombere tijd ingaan. De bladeren vallen straks van de bomen, het gras kleurt grauw en de bloemen raken uitgebloeit. Eigenlijk een hele saaie beeldvorming die zeker wel wat vrolijkheid mag hebben. Maar hoe? Lees hier hoe je een tuin ook in de winter decoratief kunt aankleden.

Je tuin gezellig maken voor de winter

Dacht je dat je in de winter geen enkele bloeiende plant in je tuin kunt neerzetten? Je hebt het mis. Je kunt voor de winter namelijk winterviolen kopen en die plantjes bloeien de hele winter door. Met viooltjes in het paars en geel haal je alweer gelijk wat kleur in je tuin. Meer kleur krijg je ook door enkele gekleurde vogelhuisjes in je tuin te hangen. Op zich wordt een vogelhuisje niet zo zeer in de winter gebruikt, dus heb je die s’winters wel echt alleen voor de decoratie hangen. Wil je ook in de wintertijd van de vogels genieten? Kies dan voor enkele gekleurde voederhuisjes. Vogels hebben in de winterperiode vaak honger dus als je een voederplank of voederhuisje in je tuin plaatst, dan heb je niet alleen een fleurige tuinaccessoire staan, maar heb je ook direct wat meer vogeltjes in je tuin. Die op hun beurt ook weer voor gezelligheid zorgen.

Met vogelhuisje en bloemen je tuin in de winter toch leuk

Met vogelhuisjes en winterbloemen kun je je tuin al flink opfleuren. Verder zou je er zelfs nog wat mooie tuinbeelden in kunnen zetten. De ene persoon houdt hierbij van mooie abstracte beelden, de ander vind gezelligheid in tuinkabouters. Kies gewoon datgene dat jij zelf mooi vindt, want jij bent ook de gene die er de hele tijd naar moet kijken. We hopen dat je met deze tips toch een leuke wintertuin kunt creëren? Heb jij nog leuke ideeën om de tuin wat vrolijker te maken voor de komende wintertijd? Laat dan je comment achter onderaan deze pagina.

 

https://www.vogelhuisjes-kopen.nl/

Gerelateerde artikelen

Zo maak je je tuin zomerproof

Kunstgras in Zwolle voor een eeuwig groen grasveld