Clementinas
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de beste ontharingsmethodes?

Er zijn zoveel ontharingsmethodes, maar hoe bepaal je welke het beste geschikt is voor jou? Sommige ontharingsmethodes zijn pijnloos, andere zijn weer snel en effectief. Om het je wat makkelijker te maken, staan ze hieronder op een rijtje!

 

Harsen

Harsen is een snelle manier van het verwijderen van haar, hoewel dit wel pijnlijk kan zijn. De hars wordt aangebracht op de huid en vervolgens bindt de hars zich aan de haartjes op je lichaam. De hars droogt dan op en wordt hard. Op het moment dat de hars is uitgehard, is het tijd om de hars te verwijderen. Tijdens het verwijderen worden de haartjes uit de haarzakjes getrokken. Het is bij harsen wel belangrijk om je haartjes tussen de 0,5 en 1 cm te laten groeien, anders kan de hars niet hechten aan de haartjes. De haargroei blijft relatief lang weg ten opzichte van andere methodes.

 

Scheren 

Dit is de snelste ontharingsmethode. Je kan je scheren wanneer je wilt, je hoeft bijvoorbeeld niet te wachten tot je een bepaald aantal centimeter haargroei hebt. Het is de meest pijnloze methode om te gebruiken en je kan het volledig zelf doen. Daarnaast is het ook gewoon een stuk goedkoper dan andere methodes. Het is wel belangrijk om niet op droge huid te gaan scheren, dit zorgt namelijk voor sneetjes. Het nadeel van scheren is wel dat de haartjes snel terug komen. Bij sommige mensen zelfs al na 1-2 dagen.

 

Laseren

Laseren is de enige ontharingsmethode die op lange termijn resultaat biedt. Tijdens een laserbehandeling worden de haarzakjes vernietigd door gebruik van lichtpulsen oftewel de laser. Met uiteindelijk als resultaat dat de haargroei vermindert wordt en eventueel weg blijft. Dit laatste is wel afhankelijk van de kleur haar en de dikte ervan. Laseren is namelijk niet geschikt voor iedereen. Het werkt namelijk het beste voor mensen met dikkere en donkerdere haren. Wil je een ontharingslaser professioneel gebruiken? Neem dan een kijkje op de website van Laservision.

https://www.laservision.nl/laserapparatuur/ontharingslasers/