Clementinas
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je de juiste bloemen voor elke gelegenheid?

Hoe kies je de juiste bloemen voor elke gelegenheid?

Bloemen zijn een geweldige manier om te tonen dat je om iemand geeft. Of het nu gaat om een geboorte, verjaardag, jubileum of gewoon om te laten zien dat je aan iemand denkt. Bij het kiezen van de juiste bloemen is het belangrijk om rekening te houden met de persoonlijkheid van de ontvanger, de gelegenheid en het seizoen. In deze blog geven we je vijf tips om de perfecte bloemen uit te kiezen voor elke gelegenheid. 

 

1. Ga voor de favoriete bloem van de ontvanger

Als je de favoriete bloem van de ontvanger weet, is de keuze gemakkelijk gemaakt. Het is namelijk altijd goed om iemand zijn of haar favoriet te geven. Weet je niet welke bloem de voorkeur heeft? Probeer dan eens subtiel te achterhalen welke kleuren ze graag dragen of welke bloemen vaak in hun huis staan. Zo kom je vaak al een heel eind.

 

2. Kies de bloemen op basis van de gelegenheid

Niet elke bloem past bij elke gelegenheid. Zo zijn lelies erg geschikt voor begrafenissen, maar minder geschikt voor een huwelijk. Rozen daarentegen zijn juist weer perfect voor een romantische verjaardag of een huwelijksdag. Is het voor een jubileum of verjaardag? Ga dan bijvoorbeeld voor een prachtig boeket met een mix van kleuren en bloemen die passen bij de persoonlijkheid van de ontvanger.

 

3. Kies de bloemen op basis van het seizoen

Bij het kiezen van bloemen is het seizoen ook belangrijk. Zo zijn er bloemen die alleen verkrijgbaar zijn in bepaalde seizoenen. In de lente zijn lelies, magnolia’s en pioenrozen bijvoorbeeld prachtig om te geven. Terwijl in de winter de amaryllis, hyacinten en tulpen juist weer perfect zijn om samen te stellen. 

 

4. Kies voor persoonlijke bloemen

Als je iemand graag wilt verrassen, is het leuk om persoonlijk betekenis te geven aan de bloemen. Dit kan door een bepaalde kleur of zelfs een bloem te kiezen met een betekenis die aansluit bij de persoonlijkheid of situatie. Zo staat de roos voor liefde en waardering en de lelie voor zuiverheid en onschuld.

 

5. Laat de bloemen bezorgen

Wil je dat het bloemenboeket goed aankomt bij de ontvanger? Laat dan de bloemen bezorgen. Zo weet je zeker dat het op tijd en op de juiste plek terechtkomt. Daarnaast hoef je zelf niet te sjouwen met een groot bloemstuk.

 

https://www.euroflorist.nl/