Clementinas
Image default
Aanbiedingen

Raamfolie kopen? Let hierop voor het aankopen

Ben je van plan om raamfolie te kopen? Alleen weet je niet waar je moet beginnen. Raamfolie kopen kan een uitdaging zijn. Dit kan zo zijn als je bijvoorbeeld niet zoveel ervaring hebt. Je hebt namelijk een hele hoop verschillende soorten. Je kunt raamfolie kopen met verschillende doeleinden maar ook plak manieren. Het is daarom altijd goed om je in te lezen. Het is namelijk zonde als je iets aankoopt wat je uiteindelijk niet kunt gebruiken. Alles is tegenwoordig al duur genoeg dus miskopen willen we voorkomen! Daarom geven wij jou in deze blog wat meer informatie wat betreft raamfolie kopen.

 

Voor welke doeleinde is de raamfolie?

Voordat je raamfolie gaat kopen is het handig te kijken naar het doeleinde. Je hebt namelijk meerde doeleinde waar je raamfolie voor kunt gebruiken. Denk hierbij aan verduisteren, zonweren of bijvoorbeeld anti inkijk. Voor elke doeleinde heb je wel weer iets anders. Als je gaat voor verduisteren dan is het belangrijk dat je een folie koopt die hier speciaal voor is. Koop geen zwarte plakfolie want plakfolie is niet geschikt om op het raam te plakken. Koop voor verduisteren daarom echt een folie die hiervoor bedoeld is. Je wilt namelijk niet onnodig kans lopen op barsten in je ruit. Als je voor zonwerend gaat dan is het belangrijk dat het een folie is die UV en warmte weert. Als ze dat namelijk niet doen dan zal de ruimte alsnog heel erg opwarmen. Voor anti inkijk is eigenlijk altijd gezandstraald of melkglas aan te raden. Deze zorgen ervoor dat er alleen nog vage schimmen te zien zijn. Hierdoor kunnen mensen niet meer zomaar bij jou naar binnen kijken.

 

Met of zonder lijmlaag plakken?

Dan hebben we nog de manier van plakken. Je hebt de manier met een lijmlaag en zonder een lijmlaag. Aan te raden is als je niet al te veel ervaring hebt om voor zonder lijmlaag te gaan. Dit heet ook wel statisch. Statische raamfolie plakt door middel van statische elektriciteit. Hierdoor komt er geen lijm aan te pas en is het makkelijk te corrigeren. Daarom is statisch echt aan te raden als je niet zoveel ervaring hebt. Ook is er nog raamfolie met een lijmlaag. Deze plakt door middel van lijm. Dit is een folie die je het beste kunt kiezen als je iets meer ervaring hebt. Aan te raden is om altijd goed nat te plakken. Hierdoor plakt de folie namelijk niet gelijk en heb je een mooier eindresultaat. Nu heb je een aantal punten om over na te denken. Dan wordt raamfolie kopen net wat makkelijker!

https://www.plakfoliewebshop.nl/