Clementinas
Image default
Woning en Tuin

Op zoek naar een lichtgewicht groendak?

Bent u op zoek naar een lichtgewicht groendak? Bij NatureGreen bieden we verschillende lichtgewicht groendaksystemen aan! Groendaken worden steeds populairder en verschijnen dan ook steeds meer in het straatbeeld. Dat is goed nieuws, want de daken zijn erg goed voor het klimaat. Zo verlagen ze de omgevingstemperatuur, vangen ze veel regenwater op waardoor ze overlast voorkomen en versterken ze de lokale biodiversiteit. Dat is dus niet alleen fijn voor u maar ook voor uw omgeving! Bestel daarom vandaag nog een groendak bij NatureGreen.

 

Twee soorten lichtgewicht sedumdak

Wij verkopen twee varianten lichtgewicht sedumdak: een lichtgewicht sedumdak en een lichtgewicht kant-en-klaar pakket. Het grootste verschil zit hem in de wijze van aanleg. Het kant-en-klaar pakket kunt u zo het dak opschuiven! Dit maakt het pakket erg geschikt voor kleine oppervlakte die rechttoe rechtaan zijn. U heeft dan bijna geen omkijken naar de aanleg. Bij de sedummat moet u nog wel de verschillende lagen op elkaar plaatsen. Het dak bestaan namelijk uit onder andere een drainagelaag, een substraatlaag en een sedumlaag. Gelukkig is dit erg gemakkelijk om te doen!

 

Voordelen lichtgewicht groendak

Het grootste voordeel van een lichtgewicht groendak is natuurlijk dat het minder zwaar is. De zwaarte van een groendak heeft voornamelijk te maken met het verzadigd gewicht, oftewel het gewicht wanneer het dak de maximale hoeveelheid regenwater heeft opgenomen. Wanneer het onderliggende dak niet zo’n hoge draagkracht heeft kan een lichtgewicht dak uitkomst bieden. U wilt immers niet dat er schade of lekkage ontstaat doordat het dak het sedum niet kan houden!

 

Bestel nu bij NatureGreen!

Wilt u een lichtgewicht sedumdak bestellen, kies dan nu voor een sedumdak van NatureGreen! Wij zijn namelijk dé groendakspecialist van Nederland. Met onze eigen bezorgservice en team van enthousiaste medewerkers streven wij altijd naar een zo hoog mogelijke klanttevredenheid. Kies daarom voor een sedumdak van NatureGreen!