Clementinas
Image default
Kinderen

RC auto’s op benzine?

Een RC auto is een fantastisch stukje speelgoed voor je zoon of zelfs dochter om mee te spelen en experimenten hoe automobielen werken. Het is een leuk stukje techniek wat ook leuk is voor volwassenen en voor experimenten op het gebied van snelheid. Tegenwoordig raken de auto’s steeds duurzamer en worden oplaadbaar gebruikt. Zelfs de batterijen tijd is voorbij en kan aan de kant worden gezet voor de nieuwe generatie. Wat vaak wordt vergeten dat deze kleine mobielen op wielen vroeger op benzine werden gebruikt. Dat is bizar vergeleken met tegenwoordig, omdat we dat nu niet meer zouden accepteren, maar waarom vroeger wel dan?

Vroeger was alles wat minder op het gebied van wetenschap

Wetenschap was vroeger natuurlijk minder ver dan dat we nu zijn. Dat is logisch omdat je altijd verder komt in de wetenschap, je zal nooit kennis verliezen, maar alleen maar opbouwen. Eerder wisten ze nog niet dat benzine zo schadelijk was voor het milieu. Het milieu nog niet zo geschaad was. En dat we op dat moment al voor oplossing moesten zoeken, als je kijkt naar het redden van ons milieu. Fossiele brandstoffen waren makkelijk en goedkoop en kon je goed gebruiken voor allerlei mechanismen om te gebruiken voor een vorm van motorisering. Daarom werd het ook veel gebruikt en kon het goed van de grond afkomen doordat het een goedkoop en makkelijke vorm van brandstof was.

Nu is het anders

Nu is het helemaal anders vergeleken met vorige jaren als je kijkt naar het gebruik van brandstof en energiebronnen. Tegenwoordig werken we veel met elektriciteit, en kan het gebruik van benzine voor kleine stukken zoals speelgoed echt niet meer door de beugel. Brandstof wordt veel schaarser en dat gebruikt ook veel soorten schadelijke stoffen in de lucht wat bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Het klinkt misschien extreem, maar als de aarde was blijven opwarmen op dat vroegere tempo, waren we misschien nu al een verloren soort. De opwarming van de aarde is namelijk een serieus probleem en is daarom ook een prioriteit voor de mensheid geworden.